În 16 noiembrie 2001 se lansa în SUA și Marea Britanie ”Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” (Harry Potter și Piatra Filosofală). Pelicula a fost ecranizată de Warner Bros și are la bază primul roman din seria Harry Potter, scris de J. K. Rowling și publicat în 1997.

Povestea lui Harry Potter (interpretat de Daniel Radcliffe), care află în pragul împlinirii vârstei de 11 ani că este fiul orfan al unor vrăjitori foarte puternici și care primește un loc la Hogwarts – prestigioasa școală pentru vrăjitori, a devenit rapid un succes, aventurile protagonistului fiind în mod egal savurate de cei mici și cei mari.

Filmul a primit, conform Internet Movie Database, peste 60 de nominalizări la diferite premii, inclusiv trei nominalizări la Oscar. A câștigat 17 distincții. A devenit filmul cu cele mai mare încasări în 2001 (aproximativ un miliard de dolari). Au urmat alte șapte pelicule în serie, cea mai recentă lansată în 2011, la peste 10 ani de la debutul seriei.

Trei dintre filmele din seria Harry Potter figurează, conform Wikipedia, în top 50 al filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Este vorba despre ”Harry Potter și Talismanele Moții. Partea II” (2011), ”Harry Potter și Piatra Filosofală” (2001) și ” Harry Potter și Talismanele Moții. Partea I” (2010).

Toate volumele din seria Harry Potter s-au vândut în peste 450 milioane de exemplare, fiind traduse în peste 63 de limbi, anunță Wikipedia, care precizează că succesul romanelor fantastice avându-l în centru pe Harry Potter a făcut-o pe J. K. Rowling cea mai bogată scriitoare din istorie.

Cărțile Harry Potter pot fi cumpărate aici.

Sursă foto: imdb.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.