”E vremea unor resetări. O criză este adesea o oportunitate. Nu doar un risc. Să fim optimiști și să găsim oportunități!”, este îndemnul UNITER pentru aceste vremuri cu provocări neașteptate.

”De aceea, ca majoritatea instituțiilor culturale, și nu numai, UNITER își restructurează proiectele și vine în întâmpinarea iubitorilor de teatru cu o ofertă culturală adaptată la situația de criză socială pe care o traversăm zilele acestea. Iureșul zilelor când totul părea posibil, când făceam multe lucruri fără să fim constrânși de nimic s-a dizolvat. Acum trăim în prezent, avem parcă mai mult timp pentru noi și ai noștri, ne testăm limitele și răbdarea, ne (re)descoperim pasiuni. Cu alte cuvinte, TRĂIM”, se arată în comunicatul UNITER.

În acest context, UNITER lansează biblioteca virtuală ”Cea mai bună piesă românească”: ”Pe lângă faptul că oferă o sursă de lectură săptămânală, biblioteca virtuală poate fi o bază de date extrem de utilă pentru artiștii care doresc să abordeze în proiectele lor viitoare texte ale dramaturgiei românești contemporane”.

Piesele câștigătoare și cele nominalizate ale Concursului de dramaturgie ”Cea mai bună piesă românească a anului” sunt reunite de UNITER în biblioteca virtuală ”Cea mai bună piesă românească”. Pe site-ul și pe pagina oficială de Facebook a UNITER vor fi postate în format digital textele acestor piese din ultimele zece ediții ale concursului.

Pentru a citi piesele, dați click pe copertă. Piesele vor fi disponibile pentru lectură, câte un titlu pe zi, după cum urmează: anul 2018 (în perioada 27 aprilie – 3 mai); anul 2017 (4-10 mai); anul 2016 (11-17 mai); anul 2015 (18-24 mai); anul 2014 (25-31 mai); anul 2013 (1-7 iunie); anul 2012 (8-14 iunie); anul 2011 (15-21 iunie); anul 2010 (22-28 iunie); anul 2009 (29 iunie – 5 iulie).

”Și pentru că în aceste vremuri putem exersa cuvântul ÎMPREUNĂ doar în spațiul virtual, lansăm o provocare pentru artiștii din lumea teatrului! Invităm pe doritori să se „întâlnească” în mediul online și să creeze un spectacol-lectură pornind de la una din piesele postate”, lansează UNITER provocarea.

În altă ordine de idei, ediția 2020 a concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului” este în plină desfășurare. Juriul își continuă activitatea de lecturare a pieselor înscrise în concurs, iar la începutul lunii mai va fi aflat câștigătorul.

Sursă informații și foto: UNITER

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.