Libris a publicat topul celor mai vândute cărți pentru copii în perioada 15 martie – 15 mai. ”Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain este cel mai vândut titlu. De asemenea, Libris a contabilizat și popularitatea autorilor pentru copii, în perioada 5 martie – 15 mai, capitol la care Jill Tomlinson s-a clasat pe primul loc.

Apărut în anul 1876, ”Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain este un roman tratat drept literatură pentru copii, dar care poate fi citit cu aceeași plăcere și cu aceeași șansă de a trage învățăminte utile și de a râde copios și la vârsta maturității. Din cauza jargonului folosit de autor, romanul după publicație a fost inițial pus în America pe lista cărților interzise.

Cartea poate fi comandată aici.

Locul 2 este ocupat de ”Jocuri pentru copii inteligenți. Carte de activități +3 ani”. Podiumul este completat de ”Bufnița care se temea de întuneric” de Jill Tomlinson.

De altfel Jill Tomlinson ocupă locul 1 în topul autorilor de carte pentru copii, top realizat de Libris pentru perioada 5 martie – 15 mai.

Jill Tomlinson nu și-a propus să devină scriitoare, după cum se arată în prezentarea oferită de libris.ro. Se pregătea pentru o carieră muzicală, și-a întemeiat o familie, însă atunci când s-a îmbolnăvit, viața ei a luat o altă direcție. A început un curs de jurnalism, iar după a treia lecție a decis că vrea să scrie literatură pentru copii. Povestirile ei sunt foarte iubite, iar cărțile semnate Jill Tomlinson au fost în topul celor mai bine vândute timp de aproape patru decenii.

Cărți semnate Jill Tomlinson sunt disponibile aici.

În topul autorilor pentru copii de pe libris.ro, Jill Tomlinson este urmată de Alec Blenche și Roald Dahl.

Sursă informații și foto: Libris

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.