Văduviți de magia fotbalului de poveste, suporterii trăiesc în această perioadă din amintiri și… speranță. Până când fluierul arbitrului se va auzi din nou și zumzetul tribunelor va renaște, o posibilă consolare: biografiile, autobiografiile și poveștile scrise la firul gazonului. Să țină de dor microbistului care numără cu nerăbdare zilele până când va putea din nou simți adrenalina spectacolului fotbalistic.

”Alex Ferguson. Autobiografia mea” – ALEX FERGUSON, PAUL HAYWARD

Este povestea însuflețitoare a unui om pe care mulți îl consideră cel mai mare manager din istoria fotbalului britanic. Plină de anecdote și nelipsită de opinii sincere, povestea lui Sir Alex Ferguson începe în Govan, un cartier al constructorilor de nave din Glasgow: mereu cinstit și revelator, el meditează pe marginea periplului său epic și asupra unei cariere manageriale care cuprinde un succes european fără precedent al clubului Aberdeen și 27 de ani triumfători la Manchester United. Este o carte revelatoare, inepuizabil de amuzantă și, mai presus de toate, o sursă de inspirație.

Volumul a apărut în 2014 la Editura Publica – Victoria Books și poate fi cumpărată aici.

”José Mourinho. Sub lupă” – ROBERT BEASLEY

”M-am născut ca fiu al unui fotbalist și am crescut ca fiu al unui antrenor. În ziua nașterii mele, tata urma să joace un meci foarte important. A venit repede să mă vadă, după care s-a dus direct pe teren. Acesta este mediul în care am sosit eu pe lume”, spune ”The Special One” în ”José Mourinho. Sub lupă”.

Aceasta este povestea lui José Mourinho, una foarte personală, din care veți afla cum funcționează mecanismele minții faimosului antrenor, dar și informațiile din culise și istoriile complicate ale transferurilor între cele mai mari cluburi.

”Eu sunt José Mourinho și nu am de gând să mă schimb. Vin la pachet cu toate defectele și calitățile mele.”

Cartea a apărut în 2017 la Editura Publica – Victoria Books și poate fi cumpărată aici.

”Klopp. Fotbal în ritm de heavy metal” – RAPHAEL HONIGSTEIN

Klopp este antrenorul care transformă jucători în câștigători, care scoate acel ceva în plus de la majoritatea fotbaliştilor și care transformă în doar două sezoane o echipă de mijlocul clasamentului, precum Borussia Dortmund, într-o campioană și una dintre cele mai aclamate echipe din Europa. Este autentic, abordabil și amuzant, fermecând deopotrivă ziariștii și fanii. Poate fi și nemilos, și extrem de hotărât, temperamentul său efervescent ieșind mai mereu la suprafață.

Așteptările au fost mari și, chiar și când rezultatele nu au fost favorabile, stilul spectaculos de fotbal al lui Liverpool și pasiunea lui Klopp de pe margine au vrăjit, culminând cu o revenire triumfătoare în Liga Campionilor.

Cartea a apărut în 2018 la Editura Publica – Victoria Books și poate fi cumpărată aici.

”Driblingul meu. Autobiografia” – JAAP DE GROOT, JOHAN CRUYFF

În ”Driblingul meu”, Cruyff îşi povesteşte viaţa, de la fotbalul jucat pe străzile Amsterdamului, până la primul contract cu Ajax, semnat la zece ani. Cu „lăncierii” a câştigat trei Cupe ale Campionilor Europeni, înaintea transferului la Barcelona din 1973, pentru o sumă record mondial. A câştigat La Liga în primul său sezon şi a fost numit Fotbalistul Anului. În total, a câştigat Balonul de Aur de trei ori şi a condus naţionala Olandei până în finala Cupei Mondiale din 1974.

După retragerea de pe teren din 1984, a devenit unul dintre cei mai de succes manageri ai lui Ajax, apoi ai Barcelonei, şi le-a adus giganţilor din Catalonia prima Cupă a Campionilor. În 1999, Cruyff a fost ales Fotbalistul European al Secolului şi a fost al doilea, în urma lui Pelé, în ”cursa” pentru Fotbalistul Mondial al Secolului. După ce s-a retras, a înfiinţat Fundaţia ”Cruyff” şi şi-a dedicat viaţa copiilor, cărora le-a oferit şansa de a se bucura de sport.

Cartea a apărut în 2017 la Editura Publica – Victoria Books și poate fi cumpărată aici.

”Eu sunt ZLATAN” – DAVID LAGERCRANTZ, ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

”Povestea lui Zlatan – din vremea când era un copil de imigranţi care jongla cu mingea ca să nu ia bătaie până când a ajuns jucătorul genial care a dat cel mai frumos gol din istorie – e la fel de interesantă şi de plină de imaginaţie ca jocul lui”, scrie despre carte Aleksandar Hemon – finalist al National Book Award şi autor al cărţii ”The Lazarus Project”.

”Cea mai convingătoare autobiografie apărută vreodată sub semnătura unui fotbalist”, consideră ”The Guardian”.

Cartea a apărut în 2015 la Editura Publica – Victoria Books și poate fi cumpărată aici.

”Allez Allez Allez” – SIMON HUGHES

Este povestea din interior a sezonului 2018-2019 al FC Liverpool, o campanie în care clubul a fost implicat în cea mai strânsă cursă la titlu din istoria Premier League și a câştigat pentru a șasea oară Liga Campionilor.

Cu ajutorul anchetelor proprii și a interviurilor în exclusivitate, Simon Hughes îi duce pe cititori în interiorul Melwood, baza de antrenament a clubului, dar și dincolo de ușa vestiarului. Îi duce la Chapel Street, unde se fac afacerile clubului, și în America, unde se află proprietarii. Îi duce pe Anfield, unde se petrec majoritatea momentelor importante, și pe stadioanele din Premier League și din Liga Campionilor, culminând cu victoria de la Madrid, totul fiind o retrăire a unuia dintre cele mai de succes sezoane scrise de Liverpool.

Cartea a apărut în 2020 la Editura Publica – Victoria Books și poate fi cumpărată aici.

Sursă informații și foto: Editura Publica – Victoria Books

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.