”Un epistolar despre soartă și sorți care se citește pe nerăsuflate”, așa este descrisă succint propunerea pe care o lansează Humanitas: ”Despre destin”, de Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu.

”Despre roata destinului, urzeala sorții și chipurile neașteptate ale ursitei se vorbește și se scrie de când lumea. Vechi și noi, culturile și civilizațiile dau înțelesuri tulburător-obscure acestor forțe nevăzute care par să conducă din umbră viețile oame­nilor. Ce este, până la urmă, destinul? O zeitate legată la ochi? Libertatea omului de a-și asuma propriile fapte și decizii? Voia lui Dumnezeu? Fatalitatea?”, de aici pornește prezentarea cărții ”Despre destin. Un dialog (teoretic și confesiv) despre cea mai dificilă temă a muritorilor”, purtând semnăturile lui Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu.

”Zece scrisori schimbate cu eleganța și firescul unei prietenii intelectuale vechi de peste patruzeci de ani, pline de reflecții, umor, experiențe personale și culturale, un turnir modern al ideilor în care se confruntă două concepții despre destinul omului. Un epistolar despre soartă și sorți care se citește pe nerăsuflate”, se mai arată pe site-ul editurii.

Și dacă prima parte a cărții, după cum se arată în ”Notă asupra ediției” este formată din cele zece scrisori schimbate între Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu pe parcursul lunilor iulie-septembrie 2020, în a doua parte a cărții sunt publicate- sub titlul ”Paisprezece însemnări despre destin”, textele pe tema destinului publicate de Andrei Pleșu între anii 2016-2018 în ”Dilema veche”.

Cartea poate fi precomandată, cu autograful autorilor, urmând ca livrarea să se facă începând din 12 noiembrie.

Precomanda poate fi făcută aici.

Sursă informații și foto: Humanitas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.