Uneori Moș Crăciun pur și simplu are nevoie de un pic de ajutor. Așa că ne-am plimbat printre rafturile virtuale ale editurilor să găsim frumoase cărți de Crăciun. Destinate celor mici, dar savurate deopotrivă și de cei mari. Azi poposim la rafturile Pandora M.

🎅 ”Noaptea în care l-am întâlnit pe Moș Crăciun”

Jackson știe totul despre renii zburători, elfi și atelierul secret de la Polul Nord, știe despre magia care îl ajută pe Moș Crăciun să ducă daruri peste tot în lume într-o singură noapte. Un lucru însă nu știe: cum a ajuns Moș Crăciun să fie Moș Crăciun? Lucrurile se schimbă când, într-o noapte de Ajun, Jackson îl cunoaște pe Moș Crăciun. Autorul cărții, Ben Miller, este actor și regizor, cunoscut publicului ca partener al lui Rowan Atkinson în ”Johnny English Strikes Again”. Acesta este primul său roman pentru copii.

”Noaptea în care l-am întâlnit pe Moș Crăciun”
Autor: Ben Miller
Ilustrații: Daniela Jaglenka Terrazzini
Traducere: Roxana Aneculaesei
Anul apariției: 2020
Cartea este disponibilă pentru comandă aici.

 

🎁 ”Surpriză de Crăciun pentru Findus”

Zăpada s-a așternut peste ferma lui Pettson, iar Crăciunul se apropie văzând cu ochii. Findus, motanul vorbăreț, îi mărturisește lui Pettson cât de încântat este de venirea lui Moș Crăciun, care aduce daruri. ”Vai de mine! Cum să-i spun că e posibil ca Moș Crăciun să nu treacă și pe la pisici?”, se gândește Pettson. Așa că îi vine ideea să construiască o mașinărie în formă de Moș Crăciun ca să nu îl dezamăgească pe Findus. Ce-ar putea merge aiurea? Aproape totul…

”Surpriză de Crăciun pentru Findus”
Autor: Sven Nordqvist
Ilustraţii de Sven Nordqvist
Traducere de: Gabriella Eftimie
Anul apariției: 2020
Cartea este disponibilă pentru precomandă aici.

 

🎻 ”Petrecerea de Crăciun a lui Pettson”

Pățaniile bătrânului fermier Pettson și ale tovarășului său, motanul Findus cel vorbăreț, au înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare (fiind traduse în 44 de limbi), în Suedia și peste tot în lume devenind un adevărat fenomen. Așa că vă mai propunem un titlu: ”Petrecerea de Crăciun a lui Pettson”.

Mâine este Ajunul Crăciunului, iar Pettson și Findus nu-și mai văd capul de treabă. Dar trebuie să lase totul baltă, fiindcă, ghinion: în timp ce moșul și motanul lui se află în pădure ca să adune crengi de brad, are loc un accident și săracul Pettson își scrântește piciorul. Cum să mai sărbătorească acum Crăciunul – fără brad, fără șuncă, fără chifteluțe sau turtă dulce? Deși de obicei sunt foarte inventivi, de data aceasta Pettson și Findus sunt pe cale să se dea bătuți, când deodată se aude un ciocănit la ușă…

”Petrecerea de Crăciun a lui Pettson”
Autor: Sven Nordqvist
Ilustraţii de Sven Nordqvist
Traducere de: Gabriella Eftimie
Anul apariției: 2018
Cartea poate fi cumpărată aici.

 

🌜 ”Nopțile dinaintea Crăciunului”

Când se lasă seara și zăpada începe să se cearnă la ferestre, e vremea poveștilor, a cântecelor de leagăn și a magiei. O celebrare opulentă și veselă, ”Nopțile dinaintea Crăciunului” este companionul ideal pentru numărătoarea inversă până la sărbătoarea magică. O selecție de povești clasice și poeme semnate de cei mai îndrăgiți autori: Hans Christian Andersen, Charles Dickens, Frații Grimm, Kenneth Grahame, Louisa May Alcott, Oscar Wilde, Lev Tolstoi, Mark Twain, Eleanor Farjeon, Christina Rossetti, Norman Hunter, L. Frank Baum și mulți alții.

”Nopțile dinaintea Crăciunului”
Autor: Tony Ross
Traducere de Ana Dragomirescu, Carmen Ciora și Domnica Drumea
Anul apariției: 2017
Cartea poate fi cumpărată aici.

 

🎄 ”Crăciunul lui MOG”

În casă e o forfotă ciudată: zgomote noi, mirosuri noi şi… încotro merge bradul acela? Tulburată de toate aceste activităţi neobişnuite, Mog se refugiază pe acoperişul casei şi stă acolo… până când coboară pe neaşteptate cu o bufnitură!

”Crăciunul lui MOG”
Autor: Judith Kerr
Ilustraţii de Judith Kerr
Traducere de: Luminița Gavrilă
Anul apariției: 2016
Cartea poate fi comandată aici.

Sursă informații și foto: Pandora M

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.