Centrul comunitar „Sarasău – leagăn de dor” participă la proiectul „Punguța cu două cărți”, prin intermediul căruia Asociația OvidiuRo oferă părinților din comunitățile defavorizate cărți ilustrate pentru acasă, încurajându-i pe aceștia să le citească copiilor lor.

Reprezentanții Centrului comunitar „Sarasău – leagăn de dor” au participat recent la un webinar legat de proiectul Asociației OvidiuRo, „Punguța cu două cărți”, prin care se oferă părinților din comunitățile defavorizate cărți ilustrate pentru acasă, încurajându-i pe aceștia să le citească copiilor lor.

”Pentru că iubim cărțile și ne dorim să-i inspirăm și pe ceilalți părinți sau bunici să le citească copiilor, ne-am oferit voluntare, alături de alți bibliotecari, asistenți sociali, cadre didactice din țară pentru a împărți vestea cea bună!”, spun reprezentanții Centrului comunitar „Sarasău – leagăn de dor”.

”Misiunea noastră este aceea de a oferi copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 2 ani de la noi din localitate cărțile din punguță și de a-i expune pe părinții din mediile defavorizate și nu numai la mesaje despre importanța lecturii”, adaugă cei de la „Sarasău – leagăn de dor”.

Daniela Lazăr, director la Școala Gimnazială Sarasău, educatoarele Irina Branic, Daniela Deac și Ileana Bledea, s-au alăturat celor de la centrul comunitar și vor vorbi părinților despre miza pe care o presupune întâlnirea copilului cu cartea de la o vârstă fragedă.

Proiectul pilot, finanțat de Kaufland și implementat începând cu 2019, a fost gândit să educe părinții săraci asupra beneficiilor cititului împreună cu cei mici. Până în februarie 2020, au participat în proiectul pilot 300 de familii din 20 de județe din România și Republica Moldova. Succesul acestui proiect în rândul profesorilor și al părinților a încurajat OvidiuRo să extindă programul la nivel național în 2020.

Sursă informații: Centrul comunitar „Sarasău – leagăn de dor” și Asociația OvidiuRo. Sursă foto: Asociația OvidiuRo

CITEȘTE ȘI:
Vânătoare de comori în Sarasău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.