Cartea ”Soră lume”, semnată Ana Blandiana, poate fi acum precomandată cu autograful autoarei și cu livrare din 24 noiembrie, anunță Humanitas.

”Dacă mi-ar cere cineva să spun numele unui singur sentiment pe care mi l-a trezit lumea prin care am trecut, aș răspunde fără ezitare compasiunea, despre care cu timpul am înțeles că este o treaptă a înțelegerii și o formă de cunoaștere. Dacă aș accepta că această carte este o carte de călătorii, atunci itinerarul acestora leagă între ele punctele de sprijin ale înțelesului și nefericirii lumii prin care am trecut, în timp ce – schimbându-se – acestea au devenit repere ale schimbării mele”, mărturisește Ana Blandiana despre ”Soră lume”, carte aflată în pregătire la editura Humanitas.

”Într-un anume fel, această carte continuă Falsul tratat de manipulare. Așa cum aceea nu era o carte de memorii, deși era construită din fragmente de amintiri, aceasta nu este o carte de călătorii, deși capitolele ei descriu întâmplări din străinătate. Folosesc acest termen, străinătate, cu întreaga greutate pe care o avea înainte de ’89; în ultimii treizeci de ani, amestecul lumilor l-a erodat și l-a golit de conținut – nu numai prin dispariția frontierelor, ci și prin sentimentul de înstrăinare de acasă. Acest sentiment ciudat este mai apăsător azi decât în timpul dictaturii, pe care o simțeam ca pe o apăsare exterioară, nu lăuntrică, în profunzime, ca acum”, mai spune autoarea în prezentarea cărții.

📚 Cartea ”Soră lume” poate fi precomandată aici.

📚 Cărțile apărute la Humanitas în seria de autor Ana Blandiana pot fi descoperite aici.

Sursă informații și foto: lihumanitas.ro (foto: Ana Blandiana pe turnul din Pisa, anii ’70, foto de Romulus Rusan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.