Miercuri, 3 iulie, Penitenciarul Baia Mare organizează „Ziua Porților Deschise”, cu prilejul sărbătoririi anuale a „Zilei polițiștilor de penitenciare”. Cu această ocazie, Penitenciarul Baia Mare invită reprezentanții societății civile să viziteze unitatea, în scopul cunoașterii realității obiective a mediului carceral.

Scopul acestei acțiuni este de a prezenta penitenciarul și activitățile desfășurate zilnic de către personalul unității, precum și activitățile şi programele în care sunt implicate persoanele private de libertate, în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar şi rolul pe care îl are instituția în plan social.

Pentru eficientizarea activității, accesul persoanelor se va efectua astfel:
– seria I: de la ora 09:00;
– seria a II-a: de la ora 10:30;
– seria a III-a: de la ora 12:00.

Participanții la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil (cu fotografie). Minorii vor fi însoțiți și vor avea asupra lor certificatele de naștere. Accesul în locul de deținere presupune ca persoanele vizitatoare să se supună controlului anti-terorist. Se recomandă păstrarea obiectelor interzise în penitenciar (telefoane mobile și componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuțite sau contondente, băuturi alcoolice, precum și alte obiecte sau substanțe interzise) în autoturismele personale; în situație contrară acestea vor fi depuse în spații special amenajate, la intrarea în locul de deținere, pe toată durata vizitei.

”Pentru buna desfășurare a activității, invităm persoanele interesate să se prezinte cu 15 minute înainte de ora planificată. Nu pot vizita penitenciarul persoanele care au interdicție de acces în Penitenciarul Baia Mare.

Persoanele care doresc să participe pot apela, zilnic, în intervalul orar 12:00 – 14:00, până în data de 01.07.2024, ora 14, numărul de telefon 0745238710, unde au obligația de a furniza numele, prenumele, seria și numărul actului de identitate cu care se vor legitima, menționând intervalul orar la care vor să se înscrie, ținând seama de faptul că pot fi planificate maximum 25 de persoane/ interval de vizitare”, informează Penitenciarul Baia Mare.

Sursa text și foto: Penitenciarul Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.