Circa 400 de evenimente organizate în 45 de țări duminică, 19 ianuarie, vor constitui Ziua Mondială a Zăpezii, ediția 2020. Pentru a noua oară consecutiv, TuSport Baia Mare este organizator de acțiuni în cadrul aceste sărbători, care va fi punctată atât în Cavnic, cât și în Baia Mare. 

Din 2012 încoace, în fiecare an, în a treia duminică din ianuarie – atunci când Federația Internațională de Schi (FSI) celebrează Ziua Mondială a Zăpezii – TuSport Baia Mare organizează evenimente din cele mai inedite, scopul fiind acela de a determina maramureșenii – cu mic, cu mare – să învețe să se bucure de iarnă, de zăpadă și de sporturile specifice acestui anotimp.

Circa o mie de iubitori ai sporturilor de iarnă au cooptat cei de la TuSport în activitățile organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Zăpezii în cele opt ediții în care școala de schi și snowboard băimăreană s-a implicat până în prezent, cei mai mulți participanți (170) fiind înregistrați în 2019.

Pentru 2020, TuSport pregătește nu una, ci două zile de sărbătoare: una pe schiuri și plăci de snowboard pe pârtia Icoana din Cavnic, alta pe patine în Baia Mare. Duminică, 19 ianuarie, la ora 10.30, începe sărbătoarea cu ateliere pentru copii la baza pârtiei Icoana, iar cei mari vor fi angrenați în proba de slalom. ”Apoi vine marele eveniment: prima coborâre din vârful pârtiei pentru începători în 2020!”, a menționat pentru eZiarultău Tudor Bogdan – președinte TuSport. Finalul zilei de duminică este destinat schiului în familie, după care urmează festivitatea de premiere și petrecerea. Luni, 20 ianuarie, de la ora 16.00, distracția se mută în centrul vechi al orașului Baia Mare, unde altundeva decât pe patinoar.

Ziua Mondială a Zăpezii a ajuns în acest an la ediția a noua. Va fi celebrată în 19 ianuarie prin circa 400 de evenimente organizate în 45 de țări. ”Încă o dată, Ziua Mondială a Zăpezii ne depășește așteptările. E o dovadă incontestabilă de cât de importante sunt sporturile de iarnă nu numai pentru copii, ci și pentru familii”, a subliniat Gian Franco Kasper – președinte FSI.

În 2012, la prima sa ediție, Ziua Mondială a Zăpezii a fost celebrată de circa 200.000 de iubitori ai sporturilor de iarnă, care au participat la 225 de evenimente în 39 de țări. Popularitatea evenimentului a crescut, recordul de participanți fiind atins în 2015 (peste 590.000), an în care s-a stabilit și recordul de evenimente (645). Recordul de țări care au celebrat Ziua Mondială a Zăpezii (46) a fost înregistrat în 2017 și 2018.

Ramona-Ioana Pop

Sursă informații: world-snow-day.com

Sursă foto: Facebook / Tudor Bogdan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.