TuSport Snow Day”, din cadrul proiectului ”World Snow Day” al Federației Internaționale de Schi, a urmat în Maramureș regim de (aproape) poveste și a ținut trei zile. Cu evenimente pe schiuri și patine. Și multă veselie…

40 de copii, la prima lecție de schi

Ca în fiecare an din 2012 încoace, în a treia duminică din ianuarie este marcată World Snow Day / Ziua Mondială a Zăpezii. O propunere lansată de Federația Internațională de Schi. Sărbătoarea zăpezii este marcată an de an și în Maramureș, grație celor de la CS TuSport Baia Mare. Ediția 2024 a ”TuSport Snow Day” a programat mai multe evenimente.

Prima activitate din cadrul proiectului a fost una educațională. 45 de copii de la Școala Gimnazială Recea, Școala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Băiuț și Școala Gimnazială ”Benko Ferenc” Dămăcușeni au participat la lecții de schi. Susținute de instructorii TuSport: profesorii Radu Maxim, Lăcrimioara Lazăr, dr. Tudor Bogdan și instructor junior Radu Bogdan.

”Într-o atmosferă de iarnă adevărată, parcă demult uitată, pe o ninsoare foarte intensă dublată de un vânt puternic, 40 de copii au pus schiurile în picioare pentru prima dată (doar cinci mai schiaseră). După două ore de instruire, copiii au reușit să facă viraje, având un control deplin asupra vitezei și direcției”, declară pentru eZiarultău Tudor Bogdan – președinte TuSport.

Zăpadă din belșug și o lecție de patinaj

Sărbătoarea zăpezii a continuat cu peste 70 de copii de la clubul băimărean pe pârtia Icoana din Cavnic. ”În prima parte, copiii, sub îndrumarea instructorilor, au realizat o serie de exerciții, viraje noi, inedite, unele foarte spectaculoase, dar totodată dificile. În a doua parte a programului ne-am bucurat cu toții de zăpadă”, spune Tudor Bogdan. Nu a lipsit momentul festiv, în cadrul căruia – în mod simbolic – micii schiori au fost primiți pe pârtie în rândul celor mai avansați. În aplauzele și uralele schiorilor și ale spectatorilor. În încheiere, toți copiii au primit diplome de participare la cel mai mare eveniment de o zi destinat sporturilor de iarnă, World Snow Day, autocolante și eșarfe mulțifuncționale.

A treia zi de marcare în Maramureș a Zilei Mondiale a Zăpezii a adus o lecție de patinaj pe patinoarul din Baia Mare pentru toți schiorii TuSport.

Organizatorii aduc mulțumiri conducerii școlilor participante la lecția de schi, gazdelor din Cavnic și Baia Mare, precum și partenerilor clubului.

A 13-a ediție a FIS World Snow Day a programat peste 100 de evenimente în 38 de țări, fiind estimată o participare de circa 80.000 de persoane.

Următorul punct pe agenda TuSport Baia Mare este festivalul ”Primul viraj”. Va fi ediția a XV-a, în 24 și 25 februarie. Un eveniment sub egida unui alt proiect al Federației Internaționale de Schi, Snowkidz.

Sursă foto: Tudor Bogdan – președinte TuSport Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.