Cavnic

Aproape 600 de copii din Maramureș au trecut prin filtrul Fabricii de Campioni. Caravana proiectului lansat de fostul handbalist Tudor Marta a poposit în 14 localități din județ, căutând prichindei talentați, dornici să facă sport de performanță. O parte dintre viitorii campioni descoperiți vor participa mâine pentru prima dată la un antrenament adevărat dedicat lor și numai lor.

14 escale în Maramureș și aproximativ 600 de copii la selecții

Caravana Fabricii de Campioni a pornit la drum prin Maramureș în 14 iulie și a făcut 14 escale. În Poienile de sub Munte, Băiuț, Bârsana, Cavnic, Cernești, Gârdani, Ruscova, Groșii Țibleșului, Tăuții Măgherăuș, Ulmeni, Asuaju de Sus, Groși, Giulești și Copalnic Mănăștur. Cei mai mulți copii au participat la selecția Fabricii de Campioni în Tăuții Mărgherăuș (78), Ulmeni (74) și Poienile de sub Munte (68). ”În toate aceste acțiuni am întâlnit 585 de copii și specialiștii noștri au considerat că în jur de 230 dintre ei ar putea trece într-o fază următoare de selecție”, menționează pentru eZiarultău Tudor Marta, inițiatorul proiectului.

Circa 70 dintre viitorii campioni fac mâine primul lor antrenament

Duminică, 11 decembrie, cu începere de la ora 14.30, în Baia Mare Fabrica de Campioni organizează un antrenament centralizat. Participă o parte dintre copiii selectați în cadrul acțiunilor desfășurate în acest an în mediul rural. ”Viitorii campioni vor face pentru prima dată antrenamente dedicate special lor, în sportul pentru care antrenorii noștri au semnalat că au aptitudini și talent, pentru a se familiariza cu atmosfera specifică activității unui sportiv de performanță”, se arată în prezentarea evenimentului.

Peste 150 dintre copiii selectați au fost chemați mâine în Baia Mare pentru un antrenament centralizat. ”Ne așteptăm la o participare de aproximativ 70 de copii. Sunt diverse motive pentru care unii dintre copiii convocați nu vor putea ajunge duminică, de la concerte ce se desfășoară în această perioadă a anului până la excursii sau alte activități extrașcolare. Pentru cei care au răspuns afirmativ chemării noastre, organizăm transportul și antrenamentele.

Va fi o experiență nouă și inedită pentru copii, prin care încercăm să le stimulăm și mai mult dorința de a se realiza prin sport. Ziua de mâine este dedicată lor, copiilor talentați pe care Fabrica de Campioni i-a întâlnit în acțiunile desfășurate în Maramureș. Practic trecem într-o altă etapă a selecției. Dar acțiunile din județ vor continua și în 2023”, a detaliat Marta.

Fabrica de Campioni funcționează în acest moment pentru șase ramuri sportive: atletism (antrenor, Silvia Marta), fotbal (antrenori, Raymond Kemenes și Bogdan Codrea), înot (antrenor, Andrea Kemenes), handbal (antrenor, Ioana Marta), taekwondo (Andrea Orban) și volei (antrenor, Robert Țuțea).

Poienile de sub Munte

Fabrica de Campioni este un proiect în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureş.

Ramona-Ioana Pop
Foto: Fabrica de Campioni

CITEȘTE ȘI:
Încă din start, Fabrica de Campioni este una a bucuriei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.