Media temperaturilor minime va scădea până la 0 grade în Maramureș în zilele care urmează, anunță Administrația Națională de Meteorologie. De azi și până în 26 aprilie este valabilă o atenționare de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului.

După ziua de azi, când valorile termice diurne sunt apropiate de normalul perioadei (o medie de 18-19 grade), temperaturile scad. În perioada 25-28 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 13 grade. După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media maximelor va fi în general de 16-18 grade. Cu valori posibil mai ridicate spre finalul intervalului. Media temperaturilor minime va scădea până spre 0-2 grade în 28 aprilie. În restul intervalului se va reveni la valori în jurul a 5 grade.

Vor fi ploi în perioada 24-26 aprilie, posibil însemnate cantitativ pe parcursul zilelor de marți și miercuri (25 și 26 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după data de 30 aprilie.

De altfel de azi, de la ora 16.00, până în 26 aprilie, la ora 22.00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. Valabilă și în Maramureș.

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est. Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse, de peste 30-40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70-80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

DESCOPERĂ ȘI:
Pe sub perdeaua de nori, prin Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.