Copiii născuți în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv deținător al certificatului de identitate sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului, vor primi un ajutor financiar sub formă de vouchere, în cuantum de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive.

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. În prima fază a acestui program sunt disponibile 30.000 de vouchere.

”Sprijinul financiar se adresează copiilor din sistemul de învățământ primar și gimnazial în primul rând pentru ca aceștia să poată practica un sport într-un cadru organizat și sigur în contextul actualei pandemii. De asemenea, sportul va contribui la educarea și formarea unei generații tinere pe baza valorilor pe care acesta le promovează: fair-play, respect, disciplină, spirit de echipă și, mai ales, un stil de viață sănătos. Nu în ultimul rând, prin îndrumarea copiilor spre sport și practicarea lui în mod sistematic se asigură astfel și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță”, se arată în comunicatul Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

Ajutorul financiar se acordă de către MTS prin direcțiile județene pentru sport și tineret, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret a municipiului București. Cererea de acordare a voucherului se depune de către părintele/tutorele legal la clubul sportiv la care se va legitima pentru prima dată copilul, urmând ca tot de la club să ridice voucherul, după aprobarea dosarului. ”Acesta se acordă pentru copiii care se legitimează pentru prima dată în cadrul unui club sportiv, începând de la data intrării în vigoare a acestei ordonanțe și până la data de 30 noiembrie 2020”, informează cei de la MTS.

Voucherul reprezintă venit neimpozabil, este nominal și netransmisibil, cu o perioadă de valabilitate de 6 luni de la data tipăririi. Acest voucher va putea fi valorificat în magazine pentru cumpărarea de echipament sportiv în valoare de 300 lei.

”Astăzi, în România, sunt legitimați 80.123 de copii, din care activi sunt 54.948, față de 95.083 (74.499 activi) legitimați la nivel de seniori”, precizează reprezentanții MTS.

Sursă informații: Ministerul Tineretului și Sportului . Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.