Abia s-a consumat prima zi de la Trofeul Baia Mare și deja avem un nou record pe traseul de concurs. ”Vinovat” pentru această performanță este nimeni-altul decât Jerome France, cel care – la comenzile modelului Norma M20-FC – a oprit cronometrul la 2:51,331 doborând astfel recordul stabilit în urmă cu trei sezoane de Emil Nestor (2:52,223), cu un model asemănător.

De altfel ziua de azi a fost în întregime despre pilotul francez. După numai prima parte a zilei, Jerome reușea să oprească cronometrul la 2:54,231 și 2:54,614. ”Pentru cei ce n-au urmărit timpii de pe live.fras.ro, vă spunem că ambele rezultate au fost obținute la pas de rapidul pilot, întrucât diferența dintre el și Emil Ghinea a fost de peste 10 secunde la prima urcare, respectiv de puțin peste 7 secunde la cea de-a doua manșă de recunoaștere”, informează organizatorii.

Nimic nu avea să se schimbe nici în a doua parte a zilei, asta după ce Jerome France a stabilit timpul de referință atât în prima manșă de antrenament cronometrat – 2:53,009, cât și în a doua urcare, atunci când a stabilit și noul record al traseului de 5.400 metri. ”Emil Ghinea și a sa Norma M20-F a încheiat prima zi pe poziția secundă la puțin peste 8 secunde de Jerome, în timp ce al treilea timp de sâmbătă îi revine – deloc surprinzător – lui Costel Cășuneanu pe modelul Wolf F1 Mistral, unitățile de măsură păstrându-se identice și la categoria II”, anunță sursa citată.

Trofeul Baia Mare, a treia etapă din Trofeul Național Masters de viteză în coastă, este de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu Asociația Sportivă Club Auto Blic. Cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș. Se bucură de sprijinul partenerilor Primăria Baia Mare, Primăria Baia Sprie și compania Vital.

Clasamentele provizorii ale manșelor de sâmbătă, AICI.
Ordinea de start pentru duminică, AICI.

Sursă informații și foto: autorally.ro (credit foto: BS Photo)

CITEȘTE ȘI:
Programul Trofeului Baia Mare
25 de piloți se întrec în Pasul Gutâi
Restricții de circulație impuse de Trofeul Baia Mare
Codul bunelor maniere pentru spectatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.