Violonistul Sabin Penea concertează mâine la Sighetu Marmației.

Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice din Sighetu Marmației organizează un concert susținut de violonistul Sabin Penea.

Originar din Tulcea, Sabin Penea a început studiul viorii la 6 ani la liceul de artă din localitate. Obține licența și primul masterat la Universitatea Națională de Muzică, sub îndrumarea violonistului Gabriel Croitoru. Mai apoi optează pentru continuarea studiilor în Graz (Austria), cu violonista Silvia Marcovici, și în Freiburg im Breisgau (Germania), sub îndrumarea violonistului Sebastian Hamann, unde a și obținut al doilea titlu de master în muzică.

Artist cu o bogată carieră concertistică, atât ca solist, cât și ca membru în ansambluri camerale sau orchestrale, a cântat alături de nume precum Mihaela Martin, Diana Kettler, Justus Grimm, Sharon Kamm, Akexander Sitkovetsky, Adrian Brendel, Xiaoming Wang sau Frans Helmerson.

A fost vioara 1 pentru Solartis Quartet, concert-maestru pentru Young Famous Orchestra, a activat în orchestre si ansambluri precum Chaarts, Würth Philharmonie și Badische Staatstheater Karlsruhe, unde a ocupat poziția de asistent-șef vioara 2. Face parte din “Anton Pann Ensemble”, alături de care ”tocmai a terminat înregistrarea celui de-al doilea album, cuprinzând compozițiile prințului Dimitrie Cantemir, în premieră mondială”, informează organizatorii concertului de mâine.

În paralel cu activitatea sa clasică, este un muzician curios și deschis, experiențele sale muzicale mergând de la jazz (are colaborări cu artiști precum Luiza Zan, Eduard Neumann, Mihai Iordache, Florin Răducanu, Arthur Balogh) la muzica world (Vincent Segal, Derya Turkan, Emmanuel Hovhannisyan, Zhya Tabassian, Mahmoud Chouki), de la rock (Coma, Antract, Iris, Trupa Veche, Jurkak, Space Needle, Timpuri Noi – unde a fost patru ani basist și violonist) la muzica electronică (Electric Brother, Blanilla, Glitch Mob, Kiko Navarro), în calitate de violonist solo, lider de ansamblu sau orchestrator.

Are la activ premii cucerite în Belgia, Franța, Bulgaria. Din acest an ocupă poziția de director artistic al festivalului “JazzUP”.

În prezent, Sabin Penea locuiește în Freiburg im Breisgau, Germania.

Concertul are loc mâine, de la ora 18.00, în sala de spectacole ”Monica Chifor” de la Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice din Sighetu Marmației. Intrarea este liberă. Condițiile de acces le găsiți aici.

Sursă informații și foto: Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică din Sighetu Marmației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.