În Baia Mare va avea loc în perioada 10-11 noiembrie cea de-a cincea ediție a One Jazz Festival. Pe lângă muzicienii care vor concerta în sala de spectacole Auditorium, de la ATP Tech Center (bd. Regele Mihai I, nr. 67), programul festivalului cuprinde și unele evenimente conexe.

Astfel, joi, 9 noiembrie, de la ora 18, sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” va găzdui prelegerea audio/video „Jazzul ca expresie identitară”, susținută de scriitorul și jazologul Virgil Mihaiu. Apoi vineri, 10 noiembrie, la ora 18, în foaierul ATP Tech Center va avea loc vernisajul expoziției personale de sculptură (scaune) intitulată „Wood Vibration”  a artistului plastic băimărean Paul Covaci. Tot vineri, 10 noiembrie, de la ora 23, The Oak (Piața Libertății, nr. 4) găzduiește One Jazz Social Club – seară de socializare.

În ceea ce privește expoziția pregătită în cadrul festivalului, câteva cuvinte despre Paul Covaci. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și absolvent al Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Arte, secția grafică, precum și al Colegiului de Arte din Baia Mare. Așadar ca formație este grafician, iar ca „deformație” este pictor și sculptor.

În sculpturile lui folosește adesea lemnul, însă realizează lucrări și din alte materiale. Creațiile lui atrag privirile și dau de gândit, exprimând idei care țin de profunzimea personajelor sau a lucrurilor înfățișate. Paul Covaci este considerat de mulți critici de artă drept unul dintre cei mai talentați reprezentanți ai tinerei generații de artiști plastici. Lucru de care publicul larg se va putea convinge cu prisosință vizitându-i expoziția din cadrul One Jazz Festival.

Sursă informații și foto: Asociația One Sound

CITEȘTE ȘI: Dan Helciug prezintă ”My Queen Tribute” în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.