Vasile Șușca (62 de ani) locuiește în comuna Săcel din Maramureș și a urcat pe scena Românii au Talent 2024. De profesie, concurentul este meșter popular de măști tradiționale din Maramureș. Astfel, prin prisma meseriei sale și a pasiunii pentru tot ce înseamnă tradiții și obiceiuri străvechi, acesta a fost declarat tezaur uman viu.

Mai mult decât atât, măștile pe care Vasile Șușca le realizează mereu au devenit deja un brand în Maramureș, iar acest lucru îl bucură extrem de mult. Totodată, meșterul popular este foarte împlinit cu locul său natal și nu ar pleca niciodată de acolo. De altfel, el descrie localitatea sa ca un loc minunat și plin de poveste.

„Sunt Vasile Șușca, meșter popular, creator de artă populară din Maramureș. Declarat tezaur uman viu, pentru că măștile mele au devenit deja un gen de brand în Maramureș.

Locuința mea este chiar la grănățuirea dintre județul Bistrița Năsăud și Maramureș. Prima localitate de pe Valea Izei. De la mine, sunt mândru, că izvorăște Iza. Un loc minunat, nu m-aș duce nicăieri.”, a mărturisit Vasile Șușca, înainte să intre pe scenă.

Încă de când a urcat pe scenă, Vasile Șușca a reușit să impresioneze juriul și publicul cu apariția lui. Îmbrăcat cu un costum tradițional românesc din zona Maramureșului și cu o naturalețe ieșită din comun, concurentul a bucurat pe toată lumea din sală și le-a cucerit inimile celor patru vedete de la masa juriului.

Ei bine, concurentul de 62 de ani a venit pregătit cu mai multe frunze de nuc, iar numărul lui a fost unul deosebit și extrem de apreciat.

Jurații au fost profunzi impresionați de momentul artistic realizat de Vasile Șușca, astfel că i-au oferit patru de „DA” și un loc în etapa următoare.

Sursa: wowbiz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.