O vânătoare de comori cu scopul descoperirii de obiecte vechi a fost lansată copiilor de către centrul comunitar ”Sarasău – leagăn de dor”.
”Identifică cel mai vechi obiect pe care îl deține familia ta! Caută în podul casei sau al bunicilor, în albume, dulapuri – obiecte vechi! Alege-l pe cel mai vechi, află istoria lui și trimite-ne o poză și o descriere a acestuia. Juriul va analiza și juriza alegerea ta, iar noi te vom premia!”, aceasta este misiunea lansată de centrul comunitar ”Sarasău – leagăn de dor”.
Că e vorba de o unealtă, de o fotografie, de un accesoriu, de un obiect de vestimentație, nu contează: vechi să fie. Comoara cu care participanții aleg să se înscrie în misiune trebuie să fie însoțită de un scurt text de prezentare atât despre vechimea obiectului, cât și despre valoarea lui sentimentală.
Concursul se adresează copiilor cu vârste între 10 și 14 ani din comuna Sarasău sau care au rădăcini în localitate. Concurenții se pot înscrie în misiune cu un singur obiect, căruia trebuie să-i demonstreze vechimea (fie că acesta are anul inscripționat, fie că este susținută de poveștile aparținătorilor).
”Rugăm părinții și bunicii să fie călăuze ale copiilor în a descoperi obiectele vechi, să le ofere informații despre acestea, dar prezentarea scrisă să fie făcută exclusiv de copil”, este rugămintea celor de la centrul comunitar.
Înscrieri se pot face până în 22 noiembrie, printr-un comentariu la postarea de pe contul de Facebook al centrului comunitar din Sarasău sau printr-un email la adresa andreea_bledea@yahoo.com, menționând numele și prenumele, vârsta și clasa. Poza și descrierea vor fi trimise la același email, până în 27 noiembrie, ora 17.00.
Muzeografi și profesori fac parte din juriul care va analiza pozele comorilor până la finele lunii noiembrie.
Colaboratori: Școala Gimnazială Sarasău și Muzeul de Etnografie din Sighetu Marmației.
Sursă informații și foto: Facebook / Sarasău – leagăn de dor