Ca idee, hai să fim optimiști că naționala de fotbal a României va scoate un rezultat bun astăzi în Austria, în Liga Națiunilor. Ce ar însemna un rezultat bun? Asta e ceva de genul ”întreabă-mă să te-ntreb”. Rămâne să vorbim după meci.

Pe de altă parte, în conferința de presă de duminică, portarul nostru titular la națională și rezervă la clubul lui, Ciprian Tătărușanu, s-a cam ofuscat pe un jurnalist care l-a întrebat dacă are impresia că jucătorii primei reprezentative sunt criticați prea mult. I-a trântit-o gazetarului cum ar veni din fundul grădinii, chestionându-l, defel catifelat la ton, dacă nu poate pune niște ”întrebări normale”. Întrebarea ziaristului nu a fost sărită peste cal, catâr, mulă ori iapă; a fost în contextul în care unii dintre ”tricolori” s-au plâns că ar fi existat unele ironii la adresa lor. Rămâne un mister ce va fi însemnând normal pentru portarul naționalei. Probabil ceva întrebări de genul ”nu-i așa că…?” Emininke, domnul Ciprian, după cum ar zice domnul Caragiale.

Poate că domnul Tătărușanu, emininke titular în poarta naționalei și emininke rezervă la echipa sa de club, nu acceptă critici, poate își dorește doar osanale. E dreptul lui. Poate însă că și suporterii naționalei și-ar dori de la băieții aceia care intră în galben pe teren și reprezintă o țară să aibă și trufia de a învinge, nu doar de a-și manifesta umorile față de nesuferiții de ziariști care îi întreabă de ce muma pădurii nu ne mai calificăm și noi pe la vreun turneu final. E dreptul lor. Al suporterilor.

Tiberiu Sabo

PS: Scuzați deranjul, domnule Tătărușanu, pentru alăturarea din titlu, dintre scrisa lui Marin Sorescu ”Ușor cu pianul pe scări” și o discretă formă de înțelepciune populară ”Las-o jos, că măcăne”. În rest, hai România!

Sursa foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.