În perioada 10-13 iunie au loc o serie de evenimente reunite sub titulatura ”Baia Mare – orașul pasiunilor mari și mici”. De la etapă de World Rookie Tour la skateboarding, la Gașca Zurli. De la ”Ziua scriitorului”, la ”dorul de rost” al lui Grigore Leșe. De la 15 ansambluri de copii din trei țări, la propunerea ”Art Nouveau” lansată de Filarmonica de Stat Oradea.

10 iunie

Pe Câmpul Tineretului, în 10 iunie, sunt programate între 14.00 și 18.00 calificările în cadrul Maramureș Rookie Fest Skateboard, etapă oficială din cadrul World Rookie Tour. Între 14.00 și 17.00 se va derula un spectacol folcloric cu 15 ansambluri de copii din Ucraina, Serbia și România (Maramureș, Bihor, Timiș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Gorj, Călărași, Vâlcea, Sălaj, Iași, Brăila și București). De la 17.00 începe un alt spectacol folcloric pentru copii, organizat de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, cu Participarea ansamblului ”Cococnii Maramureșului” (instructor coregraf, Adrian Sabău), clasa de canto popular (prof. Monica Șandor) și orchestra Transilvania Tineret (dirijor, Iosif Vicsyai).

La Colonia Pictorilor, de la ora 11.00 are loc a XI-a ediție a evenimentului ”Ziua scriitorului”. La Teatrul Municipal Baia Mare, în cadrul ediției 28 a Festivalului Internațional ”Atelier”, de la 18.00 se joacă ”Cel mai bun copil din lume”, spectacol prezentat de Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București. De la 21.00, la Colonia Pictorilor, Cluj Future of Work prezintă ”Șoptitorii” – o instalație umană.

11 iunie

Pe Câmpul Tineretului, în 11 iunie, sunt programate între 10.00 și 18.00 activități recreativ-educative, ateliere de percuție cu instrumente neconvenționale și de noduri, concursuri de îndemânare. Plus o sesiune de pictură în grup. La 10.15 încep demonstrații sportive susținute de Asociația Județeană Sportul pentru Toți. La ora 11.00, cei mici sunt invitați la spectacolul oferit de Gașca Zurli. Demonstrații de kung fu și zumba (de la 12.30), taekwon-do (de la 14.30) sau gimnastică ritmică (15.30) fac parte din programul zilei.

Pentru ora 14.00 este anunțată finala Maramureș Rookie Fest Skateboard. La 15.00 se dă startul unui concurs de biciclete și triciclete pentru cei mici. Ora 16.00 aduce un spectacol al Teatrului de Păpuși și un meci de fotbal caritabil. Seara, de la 18.30, concert Ska-nk. La Teatrul Municipal, de la ora 17.00, Teatrul ”Regina Maria” din Oradea prezintă ”Creștinii” în cadrul Festivalului ”Atelier”. De la 20.00, decernarea premiilor Festivalului Internațional ”Atelier” și concert de închidere.

12 iunie

De la ora 19.00, Filarmonica de Stat Oradea (dirijor, Alexey Mikhaylenko) prezintă proiectul cultural ”Art Nouveau”. Soliști: soprana Laris Ștefan, mezzosoprana Alexandra Leșiu, Octavian Lup (violoncel) și balerinii Andreea Jura și Dan Haja. Din repertoriu, capodopere ale muzicii secolului XX.

13 iunie

Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” propune, de la ora 13.00, festivalul ”Diversitate și unitate prin tradiție”. În prima parte Grigore Leșe prezintă ”Dor de rost”. Invitați: soprana Mihaela Pletea, Maria Chifu (fagot), Aida Lihet, Gabriela Ardusătan, Măriuca Verdeș, Diana Topan și Bianca Latiș – soliste de muzică tradițională. În a doua parte de festival, recital de nai cu Nicolae Voiculeț. Din program, teme din folclorul românesc și fragmente din lucrările compozitorilor George Enescu și Ciprian Porumbescu.

Programul detaliat, în imaginile de mai jos.

”Baia Mare – orașul pasiunilor mari și mici” este organizat de Primăria și Consiliul Local Baia Mare. În parteneriat cu Direcția de Asistență Socială, Colonia Pictorilor, Asociația ASSOC, Teatrul Baia Mare și Palatul Copiilor.

Sursă: ASSOC. Sursă foto deschidere: Gașca Zurli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.