Un strop de Maramureș, la Muzeul Satului Bucovinean

Până la sfârșitul lunii septembrie, la Casa Ostra din Muzeul Satului Bucovinean din Suceava mai puteți descoperi expoziția temporară ”Identitate românească – portul popular din Maramureș, Oltenia și Bucovina”.

O expoziție care cuprinde portul popular tradițional specific fiecărei zone etnografice, constituind o panoramă asupra diversității costumului popular românesc, diferențele abia sporind farmecul ”comorilor” din lada de zestre.

”Maramureșul, Oltenia și Bucovina s-au unit în horă și au scos în lume mândrețe de costume populare de prin toate cuturile, cătunele, satele, locuri știute ori neștiute în care veșnicia s-a născut. Legate-n sârbe, hore, danțuri, bătute, ițite dintre ramurile pomului vieții, așezate împrejurul stâlpilor de hotar, la fel de frumoase, dar fiecare aparte, costumele populare scoase din lăzile cu zestrea noastră populară, lăsate vederii oaspeților care ne-or trece pragul, te încremenesc cu vraja frumuseții lor”, spun reprezentanții Muzeul Satului Bucovinean.

O expoziție organizată în baza parteneriatelor încheiate între Muzeul Național al Bucovinei, Muzeul Olteniei Craiova și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Sursă informații și foto: Muzeul Satului Bucovinean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.