Un strop de Maramureș, în palmaresul Fotogeografica 2023

Marian Plaino și Gabriel Motica

Peste 2.000 de fotografii au fost înscrise pentru ediția 2023 a Salonului Național de Fotografie ”Fotogeografica”. Printre imaginile premiate se numără și două cu subiect din Maramureș, realizate de Marian Plaino și Gabriel Motica.

Peste 2.000 de fotografii în competiție

Salonul Național de Fotografie ”Fotogeografica” a fost vernisat recent la Biblioteca Națională a României. În cadrul evenimentului a avut loc și premierea concursului. Potrivit organizatorilor, peste 2.000 de fotografii au fost înscrise în competiție, de către circa 300 de participanţi din toată ţara. În palmaresul ediției 2023 a Salonului Național de Fotografie ”Fotogeografica” figurează și două imagini cu subiecte din Maramureș. Ambele la categoria Open, secțiunea Patrimoniu cultural. Marian Plaino a câștigat premiul I cu ”Îngeri și sfinți” (Sat Șugatag), în timp ce premiul II i-a revenit lui Gabriel Motica pentru ”Joc la șură în Țara Lăpușului”.

Marian Plaino – Îngeri și sfinți

Cu prilejul vernisajului, a fost prezentat şi catalogul ”Fotogeografica 2023”, în care se regăsesc fotografiile premiate pe cele trei secţiuni ale concursului (Patrimoniu cultural, Peisaj natural și Wildlife) şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului.

Din 6 noiembrie, ”Fotogografica” ajunge la Timișoara

Salonul este deschis pentru vizitare până în 17 octombrie. Expoziţia „Fotogeografica” este, conform organizatorilor, ”una de prezentare în imagini şi în albume foto, a patrimoniului cultural şi natural al României, realizate de tineri și consacrați. Acestea vor fi integrate în patrimoniul vizual al istoriei fotografiei din România și vor fi parte din colecţiile Bibliotecii Naţionale”. În perioada 6-20 noiembrie, Salonul Național de Fotografie ”Fotogeografica” va fi prezentat la Universitatea de Vest din Timișoara.

Câștigătorii ”Fotogeografica” vor participa la proiectul Romania Student Tour, program național de redescoperire și promovare a valorilor patrimoniului național al României, și la realizarea albumului ”Pe cărările regale ale Transivaniei”.

Gabriel Motica – Joc la șură în Țara Lăpușului

Proiectul ”Fotogeografica” este realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse. Cu suportul deosebit al Bibliotecii Naționale a României.

Sursă foto: Facebook / Plaino Marian, Facebook / Fotomotica

CITEȘTE ȘI:
”Fotogeografica – un sfert de veac”, volum și expoziție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.