Andrei-Ionuț Buzgo, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, a fost premiat în cadrul Galei premiilor Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT” 2021.

Ce este ”Academia DpIT”?

”Academia DpIT” este cel mai mare program comunitar de mentorat și educație practică dedicat liceenilor. Dezvoltat prin contribuția comună a mediului de business, academic și școlar. Oferă tinerilor atât o perspectivă asupra carierei în IT, cât și repere de bază în procesul dezvoltării personale, precum: conștientizarea potențialului personal, familiarizarea cu munca în echipă, asumarea de roluri și responsabilități, dezvoltarea abilităților de lider, încurajarea inovației și stimularea spiritului antreprenorial.

”Elevii au posibilitatea de a explora domeniul tehnologiei prin interacțiune directă cu responsabilități reale și mediul de muncă dintr-o companie, ei având acces în firmele de IT partenere, unde, grupați în echipe muncesc efectiv la realizarea unor produse, parcurgând toți pașii necesari dezvoltării unui proiect, învățând să gândească «out of the box», fiind încurajați să judece ca niște adevărați antreprenori, ajungând astfel să înțeleagă proiectele nu doar din unghiul tehnic, ci și din perspective manageriale, de marketing sau antreprenoriale, deprinderi utile și transferabile la nivelul oricărei opțiuni de carieră”, se arată în prezentarea programului.

Premiu special pentru ”RReports”

Gala premiilor Academiei ”Descoperă-ți pasiunea în IT” 2021 a marcat finalul ediției a șaptea a programului ”Academia DpIT”. În cadrul galei au fost premiate cele mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat. La ediția 2021 au participat 110 liceeni și studenți.

Andrei-Ionuț Buzgo

Andrei-Ionuț Buzgo, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, a făcut parte din echipa Eaglescode, care a propus aplicația „RReports”.

Este vorba despre o aplicație menită să faciliteze comunicarea dintre cetățeni și primării. Astfel aceștia pot să trimită sesizări către administrațiile locale într-un mod simplu și rapid, direct de pe telefonul mobil. ”Întâmpinați de un design intuitiv și modern, semnalarea problemelor este mai încurajatoare ca niciodată, urmând ca după trimitere, rapoartele cu probleme să fie văzute pe platforma primăriilor, în care acestea pot să trimită un răspuns cu statusul acesteia către utilizatorul care a semnalat-o”, așa sună descrierea aplicației. Pentru ”RReports”, echipa Eaglescode a fost distinsă cu Premiul Special oferit de compania Nagarro.

Asociația ”Descoperă-ți pasiunea în IT” (DpIT) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care sprijină tinerii în cea mai importantă etapă formativă, prin programe de educație practică și mentorat dedicate atât elevilor, cât și profesorilor.

Mai multe despre ”RReports” descoperiți aici.
Expoziția aplicațiilor absolvenţilor DpIT 2021 poate fi vizitată aici.

Sursă informații: Asociația ”Descoperă-ți pasiunea în IT”. Sursă foto: RReports

CITEȘTE ȘI:
Șincaistul Traian Rareș Tuș, argint la Balcaniada de Fizică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.