Ministerul Educației a organizat prima ediție a Olimpiadei Naționale de Securitate Cibernetică (OSC) – etapa județeană. Andrei-Cristian Pop, elev la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare a câștigat premiul I și dreptul de a participa la etapa națională. Este pregătit de profesorii Alina Pintescu și Violeta Kalmar.

Etapa națională constă într-o singură probă de concurs, care va cuprinde itemi ce vizează aspecte teoretice și aplicații practice de tip Jeopardy. Participanții la faza națională a olimpiadei au șansa de a fi selecționați în lotul lărgit al echipei naționale pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică. Selecția va fi susținută în cea de a doua zi de concurs și constă într-o probă de aplicații practice cu un grad mai mare de dificultate, ce cuprinde un exercițiu de tip Attack & Defence. Campionatul European de Securitate Cibernetică va avea loc în octombrie, la Torino (Italia).

Etapa națională OSC se va derula în 22-25 mai. ”Îi dorim mult succes și inspirație lui Andrei-Cristian Pop, singurul elev din județ calificat la etapa națională”, acesta este mesajul transmis de reprezentanții colegiului băimărean.

CITEȘTE ȘI:
11 elevi din Maramureș s-au calificat la Olimpiada Națională de Informatică Aplicată – AcadNet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.