Dr. Marius Ardeleanu a colaborat din postura de consultant istoric cu realizatorii clipului de promovarea a Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF 2021, anunță Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare.

O coproducție Libra Film și Studio Set, spotul oficial TIFF 2021 este scris și regizat de frații Anton și Damian Groves, implicați pentru a opta oară în campania de imagine a festivalului. ”Pentru campania video a celei de-a 20-a ediții, ne-am gândit să revizităm începuturile TIFF-ului și să ne întoarcem în timp la primul an de festival, doar că dintr-o eroare în sistem nu am ajuns în 2002 la Cluj-Napoca, ci cu 2002 ani în urmă, în Napoca’’, explică Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF, citat de site-ul oficial al festivalului.

Filmările pentru clipul publicitar au avut loc în Medieșu Aurit și Cluj Napoca. La Rezervația Arheologică “Cuptoarele Dacice de la Medieșu Aurit” au fost amenajate un sat și un han dacic. În Cluj-Napoca filmările au avut loc noaptea, în Pădurea Hoia. ”Pentru acuratețea reconstituirii unui sat din acea perioadă, atât din punct de vedere arheologic, cât și vestimentar, organizatorii au colaborat, ca și consultant istoric, cu dr. Marius Ardeleanu, arheolog la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare, bun cunoscător al realităților dacice de acum 2.000 de ani”, informează reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare.

La filmări au fost prezenți, ca și figuranți, aproximativ 35 de oameni din partea asociațiilor de reconstituire istorică Asociația Culturală Omnis Barbaria (Baia Mare) și Asociația Terra Dacica Aeterna (Cluj-Napoca).

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august.

Povestea spotului și spotul le găsiți aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare (credit foto – Raluca Ioanovici)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.