Daniel Breban

De la ora 21.00, pe TVR 1, Iuliana Tudor invită iubitorii de folclor la finala emisiunii „Vedeta populară”, sezonul 9. Cinci concurenți vor evolua în finală și vor lupta pentru marele premiu de 100.000 de lei. Printre ei și maramureșeanul Daniel Breban (17 ani).

„Am trăit un sezon fantastic”

„Am trăit un sezon fantastic alături de concurenţi şi invitaţii noştri! Am reuşit, şi prin sezonul 9, să descoperim tineri excepţionali, oameni de poveste, viitori promotori ai culturii tradiţionale româneşti. Ei îmi dau speranţa că folclorul muzical, tradiţiile, obiceiurile, portul sunt valori pe care nu le vom pierde. Ne păstrăm identitatea în faţa lumii şi asta ne dă rădăcină şi rost!”, declară Iuliana Tudor înaintea finalului sezonului 9 din emisiunea ”Vedeta populară”.

Finală care se va difuza în această seară, de la ora 21.00, pe TVR 1. Finaliștii vor prezenta melodii din muzica lăutărească şi piese reprezentative pentru zonele din care provin.

Maramureșeanul din finală

Printre cei cinci protagoniști ai finalei se numără și maramureșeanul Daniel Breban (17 ani). Daniel este originar din Chiuzbaia. Inițial, după cum mărturisește în prezentarea din cadrul emisiunii ”Vedeta populară”, a bătut în… oalele mamei. Apoi a studiat canto și vioară. Ulterior s-a axat pe studiul violei. ”Mi se potrivește foarte bine, îmi place foarte mult să cânt în orchestră. Drept dovadă am participat doi ani consecutiv la Orchestra Junior a României, iar recent am fost selecționat în Orchestra de Tineret a Olandei, unde participă copii-muzicieni din toată lumea”, se prezintă maramureșeanul.

”Să știi că pe aici s-au perindat mulți de prin Maramureș. Tu mie mi-ai plăcut!”, a declarat Grigore Leșe după ce l-a ascultat pe Daniel interpretând ”Jelui-m-aș și n-am cui”. Moment care a făcut-o pe Cornelia Rednic să mărturisească: ”Am inima plină de bucurie și de lumină. Mare bucurie ne-ai adus! Sunt mândră că vii de la mine, din Maramureș”.

Ceilalți patru finaliști

Ceilalți patru care vor lupta pentru titlul de ”Vedeta populară” a sezonului 9 sunt Alexandru Staicu (16 ani) din Teleorman, Roxana Goia (17 ani) din Timiş, Anda Horoba (24 ani) din Bistrița-Năsăud și Zvonko Trailovici (43 ani) de pe Valea Timocului.

Acompaniamentul live al momentelor artistice aparţine Orchestrei Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului, condusă în această seară de doi dirijori: Cristian Obrejan și Gabriel Popescu. Participă Junii Sibiului, coregrafia momentelor fiind semnată de Silvia Macrea și Alesia Sas.

„Vedeta populară” se difuzează simultan şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: TVR. Sursă foto: TVR, Facebook / Daniel Breban

CITEȘTE ȘI:
De la Colegiul de Arte Baia Mare, în recital la Universitatea Națională de Muzică din București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.