Mențiune și medalie de argint a câștigat Vasile Gabriel Vouciuc, elev în clasa a XI-a E la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației (prof. coord. Brîndușa Oanță), la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice. Secțiunea latină. Competiția a avut loc în Târgu Jiu, în perioada 18-21 aprilie.

Nu este primul rezultat lăudabil obținut de Vasile Gabriel Vouciuc în acest an. Maramureșeanul face, de asemenea, parte din lotul României pentru Olimpiada Internațională ”Certamen Ciceronianum Arpinas”. Olimpiada internațională de limba și literatura latină se află la cea de-a 41-a ediție. Se va desfășura la Arpino, în Italia, în luna mai.

Rezultatul obținut de Vasile Gabriel Vouciuc la Olimpiada Națională de Limbi Clasice vine să completeze șirul de performanțe bifate de elevii de la Colegiul ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației: Darius Sindreștean (prof. Nița Enache) – locul I la Olimpiada Națională de Chimie; Anastasia Herbil – diplomă de onoare și Raul Covrig – medalie de bronz (profesori, Alina Oana Ilieș și Marian Herbil) la Olimpiada Națională de Fizică; Camelia Petrovai (prof. Gabriela Ilieș) – mențiune la Olimpiada Națională de Engleză.

Sursă informații și foto: Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației

CITEȘTE ȘI:
Un maramureșean va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Latină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.