Din aproape 460 de înscrieri, peste 170 de activități au fost validate în finala Selecției Naționale de bune practici ”Creatori de Educație”. 50 de profesori au fost desemnați ”Creatori de educație” în generația 2021. Pe lista câștigătorilor, și Annamaria Hitter de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, cu proiectul ”Talerele Medio Monte”.

”Creatori de educație” reprezintă o inițiativă destinată creșterii calității procesului de formare a tinerei generații, din cadrul proiectului ”Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED), al cărui beneficiar este Ministerul Educației.

”Selecția Națională a modelelor de bune practici «Creatori de Educație» are scopul de a descoperi și promova acele cadre didactice care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și de a descoperi lumea în care trăim”, se arată pe site-ul oficial.

Selecția Națională de bune practici ”Creatori de Educație” a ajuns la a treia ediție, luna septembrie marcând anunțarea câștigătorilor din 2021. ”Activitățile dezvoltate, însușite și aplicate la clasă de cei peste 170 de finaliști, veritabile modele de bune practici educaționale, au fost votate de public și evaluate de o comisie națională, formată din experți în domeniu, rezultând cei 50 de câștigători ai selecției de anul acesta”, precizează organizatorii Selecției Naționale de bune practici ”Creatori de Educație”.

Annamaria Hitter

Din Generația 2021 a ”Creatorilor de Educație” face parte și parte și Annamaria Hitter de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, ”Talerele Medio Monte” fiind proiectul propus.

”Copiii și tinerii GREEN Impact Baia Sprie pot contribui activ la descoperirea și promovarea valorilor din comunitatea în care trăiesc. Folosind aplicația Questo, membrii Clubului GREEN Impact Baia Sprie au creat un traseu cu povești interesante și distractive, astfel încât toți cei care parcurg traseul vor descoperi și colecta TALERE pentru a ajunge în posesia unei «comori». Utilizatorul va fi în ipostaza unui explorator care se aventurează în colecționarea talerelor”, se arată în prezentarea proiectului. Traseul propus cuprinde clădiri istorice relevante, locuri cu povești interesante și ateliere ale meșteșugarilor.

”Elevii au învățat mai multe despre comunitatea în care trăiesc, au creat povești și ghicitori interesante prin care au promovat valorile comunității, au învățat să folosească aplicația Questo, să promoveze activitățile clubului și au petrecut timpul liber în mod creativ, dezvoltându-și spiritul civic pentru o comunitate activă”, se menționează în prezentarea proiectului.

”Talerele Medio Monte” este un traseu de 3 km și durează 71 de minute, punctul de pornire fiind Centrul Vechi al orașului Baia Sprie.

Sursă informații: Creatori de educație. Surse foto: Creatori de educație și Green Impact Baia Sprie

CITEȘTE ȘI:
Trei maramureșeni, printre finaliștii selecției ”Creatori de educație”
Descoperă comori în Baia Sprie, grație aplicației Questo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.