Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus a fost invitat de onoare al Consulatului General al României la Lyon (Franța) la ediția 2024 a ”Fêtes Consulaires” / Serbările consulare. Evenimentul a avut loc în 15 și 16 iunie în Place Belcourt din Lyon, tema fiind ”Artizanat et Savoir-faire de nos territoires” / Artizanatul și competențele teritoriilor noastre.

”Românii sunt și vor fi păstrători de tradiții, oameni ce știu să poarte cu ei în lume dragostea de frumos și moștenirea străbunilor. Tema de anul acesta a Serbărilor Consulare de la Lyon, artizanatul și meșteșugurile, ne-a oferit ocazia, ca, împreună cu Consulatul General al României și asociațiile românești, să arătăm Europei și lumii un strop din această moștenire”, menționează cei de la Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus.

Standul României a fost decorat cu țoluri de lână, blide și ștergare, fețe de masă țesute în ”teară”. Printre cei care au vizitat colțul de Maramureș din Lyon ”s-a aflat chiar primarul Lyonului, dl. Grégory Doucet, pe care, alături de E.S dl. Oleg Ungureanu, consulul general al României, l-am întâmpinat, după datină, cu pâine și sare. Toți cei ce au trecut pe la standul nostru au admirat costumele tradiționale, cămeșile și iile, ba chiar au putut să învețe cum se coase o ie, cum se face un zgărdan și au aflat informații despre România, despre Maramureș, despre Vișeu de Sus”, precizează sursa citată.

Sursă: Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus

CITEȘTE ȘI:
Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus, invitat la ”Fêtes Consulaires” din Lyon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.