Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” – centrul de pregătire din Baia Mare – organizează primul examen de admitere în ciclul universitar de licență, sesiunea septembrie 2023, la programul de studiu ”Asistență medicală generală”.

Pentru această sesiune de examen vor fi scoase la concurs 30 de locuri la buget și 30 de locuri cu taxă.

Cei care își doresc să urmeze cursurile pentru programul de studiu ”Asistență medicală generală” se pot înscrie online, în perioada 1-17 septembrie. Examenul de admitere va avea loc în 21 septembrie.

Extensia universitară a UMF ”Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca în municipiul Baia Mare, în cadrul căreia vor fi formați asistenți medicali generaliști, este rezultatul parteneriatului semnat în luna mai de rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, Alexandru Oros.

În cadrul noii extensii universitare din Baia Mare, pregătirea studenților va fi asigurată de cadrele didactice ale Facultății de Medicină, precum și de cadre universitare asociate, profesioniști ai Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

”Acesta este un moment deosebit de important pentru spitalul nostru, pentru că vine în întâmpinarea nevoilor actuale din sistemul de sănătate și sunt convins că va contribui la creșterea calității actului medical în SJUBM, în beneficiul pacienților care au nevoie de servicii medicale”, afirmă Alexandru Oros.

În etapele următoare, cursurile oferite de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Baia Mare vor cuprinde și programul de studiu ”Medicină Generală”.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Nivel superior de acreditare pentru Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.