De la ora 11.00, mâine, sunteți invitați la Muzeul Satului din Baia Mare, acolo unde vor fi reconstituie obiceiurile și tradițiile de Crăciun de pe ulițele maramureșene: colindatul în ceată bărbătească, colindatul copiilor, Viflaimul, Steaua, Sorcova, Plugușorul. De asemenea, va fi prezentată și gastronomia specifică sărbătorilor de iarnă.

Nu numai de tradiții maramureșene va răsuna mâine Muzeul Satului, colindători vin și din regiuni înfrățite cu Maramureșul: ansambluri folclorice din Strășeni și Hîncești (Republica Moldova), Panevezys (Lituania), Ivano Frankivsk și Transcarpatia (Ucraina).

Gazde bune și primitoare vor fi primăriile din Săcălășeni, Groși, Giulești, Ieud, Mireșu Mare și instituțiile din subordinea Consiliului Județean Maramureș.

Organizator: Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș.

”Crăciun în Maramureș” a ajuns în acest an la a XI-a ediție. (G.D.)

Sursă foto: Facebook / Crăciun în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.