Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» organizează tururi ghidate ale expoziției temporare ”Artiști și toposuri. Un compendiu de istorie culturală în imagini a Centrului Artistic Baia Mare”.

”38 de secvențe fotografice transpuse în printuri pe canavas evocă tot atâtea povestiri ale unor amintiri mai îndepărtate și/sau mai apropiate în timp, fiecare imagine surprinzând câte un moment semnificativ/reprezentativ în evoluția locurilor și a oamenilor care populează istoria aflată acum la ceas aniversar a Centrul Artistic Baia Mare”, informează cei de la Muzeul Județean de Artă.

Curatorul expoziției, dr. Tiberiu Alexa, istoric și critic de artă, directorul Muzeului Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» invită publicul la incursiuni ”foto-documentare” și prezentări ”povestite” ale unor secvențe din istoria de la origini și până în prezent a ”fenomenului Centrului Artistic Baia Mare”.

”Pornind de la peisaje urbane fotografice băimărene de la finalul veacului nouăsprezece; documentând apoi anii experiențelor müncheneze și ale sezoanelor băimărene parcurse de studenții și de artiștii asociați Școlii particulare de pictură Simon Hollósy (1890-1906); traversând etapele învățământului artistic local asociate cu evenimente și personalități creative care au marcat prima jumătate a secolului al XX-lea (1907-1949), tematica abordează în partea a doua a portofoliul expozițional, eșantionat, perioadele «contemporană» și «actuală» din evoluția comunității artistice băimărene (1950-2010), evoluție petrecută sub tutela funcționări. Filialei Baia Mare a Uniunii Artiștilor Plastici din România”, precizează sursa citată.

Două sesiuni de tur ghidat vor avea loc în pavilionul ”János Thorma” din cadrul complexului Colonia Pictorilor (str. Victoriei nr. 19-21, Baia Mare). Primul este programat joi, 8 iulie, de la ora 16.30, al doilea vineri, 9 iulie, de la ora 14.00. Participarea este gratuită și se face exclusiv pe bază de rezervare telefonică sau prin mesaj Whatsapp la numărul 0749-730986 (tarif normal).

Tururile ghidate se înscriu în gama de evenimente care omagiază 125 ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare.

ACTUALIZARE

Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» anunță că turul ghidat al expoziției ”Artiști și toposuri. Un compendiu de istorie culturală în imagini a Centrului Artistic Baia Mare” programat inițial vineri, 9 iulie, ora 14.00, va avea loc joi, 15 iulie, ora 14.00. 

Sursă informații și foto: Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.