”În țara noastră există locuri în care tradiția, romantismul și frumosul se întrepătrund, dând naștere unui veritabil izvor de emoții și trăiri! Câteva dintre acestea se regăsesc în Moldova și Bucovina, regiuni cuprinse în <<Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova>>”, lansează invitația spre o nouă destinație cei de la Direcția Turism a Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Cetăți fortificate, mănăstiri, muzee se regăsesc pe ”Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt”, formând ”o adevărată lecție de istorie și spiritualitate”, după cum asigură sursa citată.

Dar sub nicio formă nu este de ratat spectacolul oferit de turismul viticol românesc! Ruta cultural-turistică cuprinde domenii de cultivare a viţei de vie și de producere a vinului, podgorii și beciuri domnești precum Cotnari, Mileștii Mici, Cricova, Purcari, Et Cetera și Panciu-Odobești.

”Moldova statală, în evul mediu, a fost una dintre cele mai importante regiuni de cultivare a viţei-de-vie și de producere a vinului, iar podgoriile erau deţinute de domnitorii ţării. Conform părerii istoricilor, viticultura a atins apogeul în secolul XV în timpul domniei lui Ştefan cel Mare, care a creat postul de Paharnic la curtea domnească, a adus soiuri noi de viţă-de-vie, a înfiinţat crame și a modernizat procesul de producere a vinului în cadrul mănăstirilor, care au devenit centre de vinificaţie, iar vinul – parte a tainei împărtăşaniei”, vin detaliile din partea specialiștilor de la Ministerul Economiei.

”Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost lansată anul trecut și străbate circa 2.000 de km. Include 20 de obiective istorice și legendare de pe teritoriul României, 9 din Republica Moldova, 13 domenii viticole, dar și alte atracții turistice din ambele țări, care completează traseul, constituind astfel într-o experiență diversificată pentru turiști.

Sursă informații și foto: Facebook / Ministerul Turismului

CITEȘTE ȘI:
Fii ambasadorul turismului românesc!
Paula Seling lansează invitația: ”Hai în Maramu’! Hai la mine acasă!” | video
Călător pe Drumul Vinului din Prahova | video
Pe ulițele din Viscri – pregătește-te să fii fermecat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.