Silviu Dumitrescu a câștigat Trofeul Gutâi, a șasea etapă din Campionatul Național de viteză în coastă, o competiție care s-a desfășurat pe asfalt umed și ceață, oferind piloților provocări suplimentare…

În 28 și 29 august a avut loc ediția 2021 a Trofeului Gutâi, cu 46 de concurenți la start. Competiția, organizată de XPO Racing Baia Mare sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), a reprezentat a șasea etapă din Campionatul Național de viteză în coastă.

Ziua decisivă de concurs a început în ceață, iar din cele două manșe de recunoașteri programate a avut loc doar una. ”Cel mai rapid a fost Alex Mirea (Radical SR8), însă cu un timp de 3:33,789. A urmat o pauză de aproximativ două ore pentru ca ulterior să se ia decizia ca cele două manșe de concurs să aibă loc. Asfaltul a rămas umed, iar ceața încă mai persista în anumite zone, astfel că misiunea piloților a fost vizibil îngreunată”, precizează reprezentanții FRAS.

”Silviu Dumitrescu a dominat autoritar ambele urcări, cu 3:22,642, respectiv 3:21,968. Chiar dacă a fost departe chiar și de timpul înregistrat sâmbătă, pilotul bucureștean a încheiat cu un avans de 8,640 față de Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup) și 10,242 de Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo). Aceștia din urmă concurează la Categoria I, acolo unde Leu a mai făcut un pas spre al treilea titlu consecutiv”, informează sursa citată.

Rezultatele complete de la Trofeul Gutâi 2021 sunt disponibile aici.
Mai multe despre Trofeul Gutâi găsiți aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Automobilism Sportiv

CITEȘTE ȘI:
Campionatul Național de viteză în coastă a descins în Maramureș în 1973
Trofeul Gutâi, un rendez-vous în Maramureș al celor mai buni piloți de viteză în coastă
Începe Trofeul Gutâi 2021, cu 46 de concurenți la start și dispute pentru postura de lider

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.