Trei sportivi din Maramureș au obținut finanțare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor. Este vorba despre Cătălin Ioan Vădean, Ștefan Paul Gherghel și Maria Toma. Peste 2.000 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare.

Cătălin Vădean (Credit: JWOC 2023)
764 proiecte înscrise, 226 au fost selectate

MOL România și Fundația ”Pentru Comunitate” au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a 18-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. ”La ediția din acest an au fost înscrise 764 de proiecte, cu 163 mai multe decât anul trecut. Dintre acestea, au fost selectate 226 de proiecte din domeniile artă și sport și care vor beneficia de finanțare totală sau parțială, cu un buget total de 560.000 de lei. În total, 434 de tineri artiști și sportivi talentați vor fi implicați în aceste inițiative”, se arată în comunicatul remis redacției.

Din Maramureș au primit finanțare trei sportivi. Este vorba despre Cătălin Ioan Vădean (orientare în alergare, CS Știința Electro Sistem Baia Mare), Ștefan Paul Gherghel (schi fond, biatlon, CSȘ Baia Sprie) și Maria Toma (schi fond, biatlon, CSȘ Baia Sprie).

2.088 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare

În cadrul celor 18 ediții ale programului, în perioada 2006-2023, MOL a pus la dispoziția a 3.811 de tineri talentați finanțare totală în valoare de peste 6.600.000 lei. „De-a lungul ultimilor 18 ani am avut ocazia să cunoaștem și să susținem tineri sportivi și artiști talentați și ne bucurăm că prin programul nostru am reușit să le oferim sprijinul de care au avut nevoie pentru a-și pune abilitățile în valoare, participând la competiții, festivaluri, concerte și expoziții. Suntem mândri de rezultatele pe care le-au obținut, iar efortul pe care tinerii îl depun pentru a face performanță reprezintă o sursă de inspirație pentru fiecare dintre noi”, a declarat Camelia Ene – Country Chairman & CEO MOL România.

Ștefan Paul Gherghel (Sursă: CSȘ Baia Sprie)

2.088 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 6.931.579 de lei. Cele 226 de proiecte câștigătoare au fost selectate de către două jurii formate din specialiști în sport și în artă. În domeniul sportiv au fost selectate 121 de proiecte care au beneficiat de suma totală de 220.000 de lei. În domeniul artistic au fost selectate 66 de proiecte, susținute cu 200.000 de lei. Pentru categoria specială a tinerilor care au peste 18 ani, au fost selectate 39 de inițiative care vor beneficia de 140.000 de lei.

Maria Toma (Sursă: CSȘ Baia Sprie)

În cadrul celor 18 ediții de până acum, MOL România a acordat finanțare cu valoarea totală de 6.610.583 de lei. Astfel, 3.811 de tineri talentați au primit un sprijin suplimentar pentru dezvoltarea carierei lor.

Sursă informații: Fundația Pentru Comunitate

CITEȘTE ȘI:
Un maramureșean, bursier al Academiei Române

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.