Județul Maramureș a fost reprezentat de Ansamblul folcloric „Tulnicul” și ceata de colindători a Ansamblului „Măgura” la Festivalul Concurs de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile” din Galați. Maramureșenii se întorc acasă cu trofeul festivaului, anunță Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan”.

Obiceiul colindatului și alte tradiții de Crăciun și Anul Nou specifice județului Maramureș au fost promovate la Galați în cadrul Festivalului Concurs de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”, ediția a XXX-a. Evenimentul, organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați, a reunit peste 400 de persoane din 12 ansambluri și grupuri folclorice din județele Botoșani, Neamț, Bistrița Năsăud, Bacău, Vaslui, Galați și Maramureș.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș a răspuns invitației Centrului Cultural Dunărea de Jos și a Arhiepiscopiei Dunării de Jos de a participa la acest eveniment. Județul a fost reprezentat de Ansamblul folcloric „Tulnicul” al Casei de Cultură a Sindicatelor Baia Mare și ceata de colindători a Ansamblului „Măgura” Cernești (coordonat de maestrul coregraf Grigore Simionca, referent „Liviu Borlan”).

Pe lângă tradiționalele colinde, maramureșenii au prezentat obiceiul „umblatului cu Steaua”, Dansul Moșilor și jocuri tradiționale din Maramureșul istoric. Grupul din Maramureș a obținut trofeul festivalului și premiul pentru prezență scenică.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Colinde vechi din Maramureș s-au auzit la Mănăstirea Stavropoleos din București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.