Județul Maramureș reintră în calendarul automobilistic sportiv cum nu se poate mai spectaculos: Campionatul Național de Viteză în Coastă Total își poate decide campionii la două categorii la Trofeul Gutâi.

51 de concurenți vor lua startul la Trofeul Gutâi – etapa a patra din Campionatul Național de Viteză în Coastă Total, pe traseul amenajat pe drumul național DN18 (Pasul Gutâi). Evenimentul are loc în 29 și 30 august. ”Cu un total de 5,2 kilometri și nu mai puțin de șase ace de păr pe durata unui singur minut, traseul este unul spectaculos și așteptat de fanii motorsportului”, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

La Categoria I, Mihai Leu își poate asigura pentru al doilea an consecutiv titlul. ”La bordul unui Ferrari 458 Challenge, campionul național en-titre va trebui să se impună și de această dată în fața lui Alex Mirea și Alin George Luca pentru a fi sigur că va urca pe prima treaptă a podiumului la Gala Campionilor FRAS”, precizează reprezentanții FRAS, care atrag atenția că titlul poate fi decis în cadrul Trofeului Gutâi și pentru categoria a II-a: ”cu 3 victorii din 3 până acum, Emil Nestor va deveni, în premieră, campion național, dacă se va impune în Pasul Gutâi. Cu a sa Norma M20FC, pilotul bucureștean a bifat și record de traseu în primele trei runde și a anunțat că este gata să îl stabilească și în Maramureș”.
Și divizia dedicată automobilelor istorice are parte de o listă consistentă de înscrieri, cu nu mai puțin de 9 concurenți.

Lista completă de înscrieri e disponibilă aici.

Trofeul Gutâi este organizat de ACS XPO Racing din Baia Mare, sub egida FRAS. ”Suntem un grup numeros de iubitori ai sportului automobilistic care dorește să contribuie la reînvierea tradiției competițiilor auto pe drumurile asfaltate din județul nostru. Viteza în coastă și raliul care s-au desfășurat în trecut pe drumurile din Maramureș au oferit întotdeauna un spectacol frumos, apreciat atât de spectatori cât și de concurenți”, declară Ionuț Pîrvu – președinte al XPO Racing.

Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului și pe site-ul FRAS.

Sursă informații și foto: Federația Română de Automobilism Sportiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.