Campionul mondial și european David Popovici a poposit recent printre tinerii bursieri DAR ai Hope and Homes for Children Romania. În rândul cărora se numără și băimăreanca Sara Sitar. ”Am avut bucuria de a cunoaște bursierii DAR, campionii propriilor vieți”, a scris Popovici pe contul de socializare.

Sara Sitar, printre bursierii DAR

Bursele DAR, oferite începând din 2022 de Hope and Homes for Children Romania (HHC), ”sunt un Dar pentru copiii cu Har. Copii care, pe cât de vulnerabili ne spune povestea lor de viață că ar putea fi, pe atât de puternici sunt, în realitate”, se arată pe contul HHC. Printre primii 10 beneficiari ai Burselor DAR se numără și băimăreanca Sara Sitar, jucătoare legitimată la Sport Club Călin Baia Mare.

Născută în 4 decembrie 2011, Sara are în palmares medalii câștigate la competiții naționale și internaționale de tenis de câmp. Sport pe care l-a descoperit pe când avea 3 ani și ceva.

”Sara, la 11 ani, iubește tenisul și este campioană națională. Știe ce înseamnă 6 ore de antrenament pe zi, presiunea competițiilor, bucuria victoriei, dar și cât de tare doare să fie nevoie să o iei de la capăt, dar să ai puterea să o faci totuși. Dar mai ales Sara știe și simte apăsarea mamei, câteodată neputința ei de a-i acoperi toate nevoile legate de a face tenis de performanță. Lupta mamei este și lupta Sarei; înțelege când nu se poate mai mult și parcă atunci luptă și mai tare”, schițează povestea Sarei cei de la HHC.

Bursa DAR primită de Sara în 2022 ”a ajutat-o pe mamă să îi poată cumpăra echipamentele necesare pentru antrenament și competiții. Și 2 rachete noi, de care avea neapărată nevoie. Iar o parte din banii primiți le-a fost ajutor pentru plata chiriei în Italia, acolo unde, cu foarte multe eforturi, mama a dus-o pe Sara, pentru a se antrena”, menționează sursa citată.

Întâlnirea cu David Popovici sau ”bucuria unor copii care au primit cel mai frumos cadou”

Tocmai în această postură a ei de bursieră DAR, Sara a participat recent la o întâlnire cu campionul mondial și european David Popovici. ”David a dorit să îi cunoască pe tinerii noștri de 10, iar Luminița, Aurelia, Robi, Sara, Georgiana, Ștefania și Narcisa au venit din toate colțurile țării (cele mai îndepărtate) să-l întâlnească, cu bucuria unor copii care au primit cel mai frumos cadou”, anunță cei de la HHC.

”Am avut bucuria de a cunoaște bursierii DAR, campionii propriilor vieți”

Și un cadou s-a dovedit a fi timpul petrecut împreună nu doar pentru pentru bursieri, ci și pentru David Popovici. ”Am avut bucuria de a cunoaște bursierii DAR, campionii propriilor vieți. Ce am eu în comun cu ei? Copilăria, bucuria, dorința de a ne depăși limitele și de a face bine. Puterea lor de a depăși obstacolele pe care viața le-a așezat în cale mă inspiră și îmi întărește convingerea că nu suntem singuri și, în ciuda dificultăților, putem ajunge, încrezători, oriunde ne dorim”, a scris campionul pe contul său oficial de socializare.

”Bursele DAR sunt mai mult decât ajutorul financiar”

HHC anunță că se pregătește pentru a doua ediție a Burselor DAR, prin care, în anul școlar 2023-2024, vor fi sprijiniți alți 15 copii și tineri. ”Bursele DAR sunt mai mult decât ajutorul financiar pe care îl oferim copiilor care, în ciuda vulnerabilități, au atins performanța: ne dorim să fie inspirație, încredere, curaj și aripi; și sentimentul că, de fapt, nu sunt singuri”, mărturisesc cei de la HHC.

Încheiem cu cuvintele pe care David Popovici le-a spus tinerilor bursieri DAR, un mesaj de care ar trebui să ținem cu toții cont, indiferent de vârstă sau de domeniul în care activăm: ”Chiar și când faci performanță (în sport și nu numai), să nu uiți niciodată că de fapt vrei să te joci, să-ți placă ce faci”.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Hope and Homes for Children Romania. Sursă foto: Simona Sitar și Hope and Homes for Children Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.