Și în acest an, băimăreanca Sara Sitar figurează pe lista bursierilor DAR ai Hope and Homes for Children România. Un program menit ”să descopere copiii cu rezultate remarcabile și să le susțină acestora excelența, pentru ca lipsurile să nu le fure dreptul de a străluci”. Cel mai recent rezultat al Sarei este accederea în finala turneului Master Junior Next Gen U12 Italia.

Bursele DAR, pentru ca lipsurile să nu mai fure copiilor talentați dreptul de a străluci

”Programul Burselor DAR are ca scop oferirea de oportunități egale copiilor talentați. Pentru ca poveștile triste de viață sau neajunsurile să nu mai taie aripile celor cu rezultate remarcabile, ne-am angajat să susținem performanța celor cu potențial extraordinar”, explică reprezentanții Hope and Homes for Children România (HHC). Programul a fost inițiat anul trecut, fiind menit ”să descopere copiii cu rezultate remarcabile și să le susțină acestora excelența, pentru ca lipsurile să nu le fure dreptul de a străluci”.

Sara, bursieră DAR la ambele ediții 

Printre primii 10 beneficiari ai Burselor DAR s-a numărat și băimăreanca Sara Sitar. Născută în 4 decembrie 2011, Sara are în palmares medalii câștigate la turnee de tenis de câmp din țară și de peste hotare. Sara a descoperit acest sport înainte să împlinească 4 ani și de atunci îl iubește necondiționat.

Sara și mama ei, Simona

Bursa DAR primită de Sara în 2022 ”a ajutat-o pe mamă să îi poată cumpăra echipamentele necesare pentru antrenament și competiții. Și 2 rachete noi, de care avea neapărată nevoie. Iar o parte din banii primiți le-a fost ajutor pentru plata chiriei în Italia, acolo unde, cu foarte multe eforturi, mama a dus-o pe Sara, pentru a se antrena”, precizau cei de la HHC anul trecut în prezentarea băimărencei.

Sara figurează și în acest an printre bursierii DAR. 2.000 de euro este valoarea fiecărei burse de excelență, existând la această a doua ediție a programului 15 beneficiari. ”Bursierii DAR primesc șansa de a-și urma visurile, de a participa la competiții sau de a-și îmbunătăți aptitudinile prin accesarea de resurse care îi sprijină să devină ei înșiși”, se arată pe site-ul HHC.

Cel mai recent rezultat: finalistă la Master Junior Next Gen U12 Italia

Cei 15 au fost protagoniștii Galei Burselor DAR. ”Determinarea, talentul și puterea lor de a reuși ne arată, încă o dată, că imposibilul poate deveni posibil. Am simțit cu toții forța lui CINEva – zâmbetele, gesturile de bunătate, vorbele încurajatoare au adăugat un strop de speranță în încercarea de a face lumea mai bună. Iar adesea sunt suficiente pentru a lumina calea și chiar viața cuiva”, precizează cei de la HHC.

Finalistă la Master Junior Next Gen U12 Italia

La eveniment a fost prezentă și Sara. Cea mai recentă ”ispravă” a băimărencei este accederea în finala turneului Master Junior Next Gen U12 Italia. Turneul s-a desfășurat în perioada 16-19 noiembrie la Torino, în paralel cu ATP Finals. ”La această competiție au fost înscrise primele cinci jucătoare din fiecare regiune a Italiei, după patru etape. Sara a fost prima calificată din regiunea Nord-Est. Sara a avut un parcurs excelent până în finală, unde a fost învinsă de favorita nr. 1, Elisa Pieri din Toscana”, menționează Simona, mama Sarei. Asta după ce băimăreanca a câștigat în regiunea Veneto turneul Open de categoria a treia de la Guizza Plus Center.

Mai multe despre povestea Sarei, aici.

Sursă: Simona Sitar, HHC

CITEȘTE ȘI:
Tenismena Sara Sitar, întâlnire cu David Popovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.