Cei de la ANCOM au dat publicității o informare legată de numerele de telefon portate de români pe parcursul anului trecut. Potrivit ANCOM, în anul 2023 au fost portate un număr de 1354 de numere geografice de telefonie fixă la nivelul județului Maramureș. Cele mai multe dintre acestea au fost portate în rețelele RCS & RDS S.A. (712 numere) și Orange Romania S.A. (630 numere).

„Dat fiind caracterul non-geografic al numerelor de telefonie mobilă și al celor independente de locație, ANCOM nu poate furniza statistici referitoare la portarea numerelor de telefonie mobilă și a celor independente de locație la nivel de județ sau regiune geografică”, arată ANCOM.

La nivel național, anul trecut, 1.541.269 de numere de telefon și-au schimbat operatorul, dar nu și utilizatorul. Datele ANCOM arată că din totalul numerelor portate, 96%, adică 1.472.946, sunt numere de telefonie mobilă: „Recorduri au fost înregistrate și în ceea ce privește numărul mediu de portări pe lună, acesta atingând valoarea de 128.439. Cele mai multe portări, de peste 140 de mii, au fost realizate în lunile martie și noiembrie 2023”.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.