Burqa și basma

În perioada 12-15 noiembrie, în Maroc, se desfășoară online a șasea ediție a Festivalului ”Les Rencontres Chorégraphiques de Casablanca”, în cadrul căruia Teatrul Municipal Baia Mare a fost invitat să participe cu spectacolul ”Burqa și basma”.

”Burqa și basma” este un spectacol realizat în colaborare cu Asociația Culturală ”Atelier 92”, după o idee de Radu Dinulescu, în regia artistică a lui Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunis), imagine 3D stereoscopică – Armand Richelet-Kleinberg (Belgia).

Având premiera în 11 octombrie 2020, în sala mare a Teatrului Municipal Baia Mare, spectacolul va putea fi urmărit online, mâine, 12 noiembrie, de la ora 20.30 (ora României) pe pagina de Facebook a festivalului de la Casablanca.

Proiectul ”Burqa și basma” este un exemplu de colaborare între artiști individuali și operatori culturali din Africa de Nord și Europa Centrală și de Est. ”Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil – violența împotriva femeii, temă care are conotații diferite în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase”, se arată în comunicatul teatrului băimărean.

Spectacol a fost finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Organizația Internațională a Francofoniei.

Programul festivalului poate fi consultat aici.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.