”Eu și scena” (clasele a III-a și a IV-a), ”Teatrul și noi” (clasele a VI-a și a VII-a) și ”Laboratorul de teatru” (clasele a X-a și a XI-a) sunt materiile opționale pentru care elevii din România vor putea opta, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

”Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică a propus, în acest an școlar, Ministerului Educației și Cercetării, introducerea în curriculumul la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale. (…)De asemenea, decizia are la bază și recomandările UNESCO incluse în Agenda de la Seul, în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să genereze recunoașterea și dezvoltarea bunăstării sociale și culturale, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială”, a declarat Monica Cristina Anisie – ministru al Educației și Cercetării.

Prin urmare, au fost semnate ordinele de ministru privind aprobarea a trei discipline opționale și a programelor aferente acestora. ”Începând din acest an școlar, elevii pot opta pentru a studia, în anul școlar 2021 – 2022, următoarele cursuri din curriculum la decizia școlii: <<Eu și scena>> (clasele a III-a și a IV-a), <<Teatrul și noi>> (clasele a VI-a și a VII-a) și <<Laboratorul de teatru>> (clasele a X-a și a XI-a)”, se arată în comunicatul ministerului.

Cu ajutorul acestor opționale, ”elevii își vor dezvolta creativitatea, competențele de comunicare, dar vor dobândi și competențe socio-emoționale și un comportament prosocial”, precizează reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Sursă informații: Ministerul Educației și Cercetării.  Imagine de Matt Gribbon de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.