În 24 și 25 octombrie, între orele 11.00 și 18.00, la Muzeul Satului din Baia Mare are loc Târgul de Sâmedru ”Bun de Maramureș”. Produse tradiționale și obiecte artizanale, create de producători locali și meșteri populari.

”În credința populară, anul este împărțit în două anotimpuri: vara și iarna. Dacă Sf. Gheorghe închide iarna și înverzește întreaga natură, Sf. Dumitru desfrunzește codrul și permite instalarea frigului. Pornind de la cele două repere, și noi marcăm începutul sezonului de vizitare în Muzeul Satului cu sărbătoarea de Sângiorz și închidem vizitarea căsuțelor din Satul de pe deal cu sărbătoarea de Sâmedru, ultima și cea mai importantă sărbătoare a toamnei”, spun reprezentanții muzeului băimărean.

Așa că în 24 și 25 octombrie, între orele 11.00 și 18.00, la Muzeul Satului din Baia Mare sunteți invitați la Târgul de Sâmedru ”Bun de Maramureș”. ”Târgul de Sf. Dumitru, aflat la a treia ediție, sărbătorește bogăția toamnei din satele Maramureșului. Meșteri populari și producători locali aduc pentru dumneavoastră produse tradiționale, atent meșteșugite, ceramică, podoabe și bunătăți de pus pe masă ori în cămară”, lansează invitația organizatorii.

Copiii sunt așteptați la ateliere demonstrative în grupe de maxim 10 copii, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor impuse de autorități, în timp ce părinții pot cumpăra direct de la producători provizii pentru iarnă.

Accesul la târg se face în urma termometrizării non contact, iar purtarea măștii este obligatorie.

Sursă informații și foto: Muzeul Satului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.