Păpușile din grădina ta, joaca în stradă, statuile care prind viață și hârtia vie sunt ”vedetele” următoarelor ateliere organizate în cadrul proiectului ”Caleidoscop – Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului” inițiat de Asociația Culturală Sub Stejar. Totul va culmina, în 29  iulie, cu o paradă a copiilor prin Târgu Lăpuș.

”Ne vom folosi imaginația să creăm personaje nemaivăzute și povești nemaiauzite”

Patru ateliere susținute de patru artiști se vor derula în paralel în perioada 24-29 iulie în cadrul proiectului ”Caleidoscop – Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului” inițiat de Asociația Culturală Sub Stejar.

”Păpușile ascunse din grădina ta” se numește atelierul de povești nescrise propus de Lavinia Pop Coman copiilor cu vârste între 5 și 12 ani. ”Vom lucra în echipă și vom descoperi împreună cum putem să dăm viață unui castravete, unei boabe de fasole sau oricărei bunătăți sau frumuseți din grădina noastră. Ne vom folosi imaginația să creăm personaje nemaivăzute și povești nemaiauzite cu care vom participa la parada copiilor”, spune actorul păpușar Lavinia Pop Coman.

Lavinia Pop Coman
Un performance stradal construit pentru parada copiilor

Andreea Ajtai, absolventă a Universității de Arte din Târgu Mureș, specializarea actorie, susține atelierul ”Joaca în stradă”, axat pe performance stradal. Un atelier pentru copiii cu vârsta peste 8 ani. ”Vom avea ocazia să creăm elemente de costum, tratând procesul creativ printr-o abordare ludică, astfel încât să putem construi împreună un moment de performance stradal chiar la parada copiilor”, explică Andreea Ajtai.

Andreea Ajtai
”Fiți pregătiți să stați nemișcați”

Ana Turos e actriță, uneori scrie texte de teatru sau propuneri de proiecte culturale. Alteori dansează și deseori ține ateliere pentru copii. Ana revine Sub Stejar cu un atelier de statui vivante pentru prichindeii peste 7 ani. ”Pe parcursul atelierului fiecare participant va crea o statuie vivantă pornind de la un personaj preferat cunoscut. Vom căuta esențialul personajului ca să fie ușor de recunoscut pentru public. (…) Fiți pregătiți să stați nemișcați, să învățați să vă mișcați ca roboții, să vă coordonați cu colegii, dar mai ales, să deveniți parte dintr-un muzeu în cadrul paradei copiilor!”, aceasta este invitația lansată de Ana.

Ana Turos
Ana Craciun Lambru
Povești și  personaje din materiale reciclabile

Ana Crăciun Lambru, artist păpușar și regizor, se întoarce Sub Stejar cu un atelier de hârtie vie la care sunt poftiți copiii care au împlinit 6 ani. Despre ce va fi vorba? Ana explică: ”În cadrul atelierului Cartoniada compunem mici povești și le punem în scenă, folosind măști, păpuși, costume din carton și materiale reciclabile. Inventăm cavaleri, dragoni, personaje imaginare nemaiîntâlnite, roboței intergalactici sau animale marine”.

În perioada 24-29 iulie, cei patru artiști vor lucra cot la cot cu tinerii din Țara Lăpușului, construind elemente pentru parada copiilor. Astfel încât în 29 iulie încă un an de activitate Sub Stejar va fi celebrat printr-o sărbătoare colorată și veselă pe străzile orașului Târgu Lăpuș.

Accesul la cele patru ateliere este gratuit, dar nevesită rezervare.

Toate detaliile, aici.

Sursă informații și foto: Asociația Culturală Sub Stejar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.