Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii, organizat sub egida CODE Kids FEST, are loc vineri, 5 noiembrie. Participă cele patru cluburi CODE Kids din Maramureș și Sălaj.

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban își dezvoltă competențele digitale. De asemenea, se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Astfel încât peste 3.500 de copii cu vârste între 10 și 14 ani sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii este organizat de Bibliotecile județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare și ”I. S. Bădescu” din Zalău. În parteneriat cu Asociația Culturală ”Familia română” și Fundația Progress.

Târgul se va desfășura online, între orele 11.00 și 13.00, pe platforma ZOOM. Dacă sunteți curioși să aflați ce proiecte au pregătit cele patru Cluburi CODE Kids din Maramureș și Sălaj, vă puteți înscrie aici.

Sursă informații și foto: Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare

 

CITEȘTE ȘI:
”Timpurești. Călător prin București”, joc online gratuit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.