Proiectul ”Joaca este pentru toți” vizează amenajarea primului spațiu public de joacă și fitness adaptat persoanelor cu dizabilități din Baia Mare. Elementele de joacă au fost achiziționate. Montajul, însă, nu s-a mai încadrat în preț. În acest scop, sâmbătă se organizează târgul de carte ”Bookurie fără etichetă”.

”Joaca este pentru toți”

Asociația Rotaract este una dintre cele cinci organizații din Baia Mare care au câștigat finanțare prin intermediul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități. Proiectul înscris de Rotarct Baia Mare în concursul lansat în mai 2021, ”Joaca este pentru toți”, are în vedere amenajarea primului spațiu public de joacă și fitness adaptat persoanelor cu dizabilități din Baia Mare.

”Iată că visul nostru de a oferi persoanelor cu dizabilități un loc în care să se simtă incluse, libere și voioase se apropie din ce în ce mai mult de realitate. Ne bucură nespus că am reușit să depunem acest proiect și să accesam grantul Lidl, cu mult ajutor și sprijin de la Fundația Comunitară Oradea, dar și de la autoritățile locale din Baia Mare”, menționau cei de la Rotaract la aflarea veștii că proiectul lor este unul câștigător.

Prima activitate

O primă activitate sub cupola ”Joaca este pentru toți” a avut loc recent la Grădinița Maya. Pentru că prin acest proiect Rotaract Baia Mare dorește nu doar să pună bazele unui parc pentru persoane cu dizabilități, ci și să deruleze o serie de activități cu scop educativ și de conștientizare în comunitatea băimăreană. ”Copiii, la vârsta lor fragedă, văd doar suflete, nu culori ale pielii sau forme de dizabilități. În acest sens, considerăm că este foarte important să învățăm copiii să îmbrățișeze diversitatea, să accepte persoanele cu dizabilități atunci când le întâlnesc și să îi ajutăm să își formeze personalitățile cu cât mai puține prejudecăți”, declarau cei de la Rotaract la mijloc de octombrie, după vizita la grădiniță.

”Bookurie fără etichetă”

După principiul că oricărui bine făcut îi șade bine cu încă un strop de bine lângă el, Rotaract Baia Mare organizează sâmbătă, 23 octombrie, ”Bookurie fără etichetă”. Un târg de carte în scop caritabil. ”Pandemia aceasta globală ne-a pus frâne și bețe în roate tuturor. Noi alegem să fim curajoși și să ne continuăm proiectele. Astfel, deși am reușit să achiziționăm elementele de joacă pentru parcul incluziv de pe strada Serelor, montajul nu s-a mai încadrat în preț. Revenim la voi, comunitatea minunată din Baia Mare”, acesta este mesajul postat de organizatori. Târgul de cărți are loc de la ora 9.00, pe terasa The Oak din centrul vechi al orașului.

”Joaca e pentru toți” este un proiect finanțat din Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, un program susținut de Lidl România, coordonat național de Federația Fundațiilor Comunitare din România prin Fundația Comunitară Oradea, implementat local de Rotaract Baia Mare.

Pagina evenimentului ”Bookurie fără etichetă” este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Rotaract Baia Mare. Foto deschidere: Ulrike Leone de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.