”Știm că suntem mai tăcuți decât v-am obișnuit. Studiem, ne documentăm să revenim mai buni”, anunță cei de la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Începând cu 21 septembrie, activitățile cu publicul de la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» au fost suspendate. ”Această măsură cu caracter temporar este necesară în vederea pregătirii și panotării unei noi expoziții temporare tematice și, totodată, pentru executarea unor lucrări de igienizare”, anunțau la acea oră reprezentanții instituției.

La distanță de aproximativ o lună, vine și mărturisirea pe contul de socializare al muzeului: ”Ne este foarte dor de voi și de cât de simplu era să vă invitam să ne treceți pragul”.

Tăcerea așternută dinspre muzeu ”ascunde” proiecte: ”Noi, toți «cei de la Artă», lucrăm de zor pentru reîntâlnire: pregătim o expoziție temporară minunată, curatoriată de dr. Ioan Angel Negrean; ne ocupăm de îngrijirea și clasarea patrimoniului; lucrăm la infrastructura digitală a expoziției online 1 vară|7 cuvinte; ne consultăm online cu Iulia Iordan, Asociaţia Da’DeCe, și alți muzeografi și dezbatem cum să dezvoltăm proiecte educaționale sigure și distractive; învățăm, participând la programul de Formare și mentorat| Academia Schimbării coordonat de doamna Corina Șuteu și doamna Corina Bucea, organizat de Centrul Cultural Clujean; participăm la conferințele și seminariile online organizate de Network of European Museum Organisations și Europeana.eu”.

Nu ne rămâne, așadar, decât să așteptăm cu nerăbdare anunțul că muzeul își redeschide porțile vizitatorilor. Invitațiile, suntem convinși, vor fi ca de fiecare dată extrem de originale și de provocatoare.

Sursă informații și foto: Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.