Din 2014 încoace, în fiecare vară, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare organizează tabere de știință aplicată. ”În care astronomia și majoritatea celorlalte științe se întâlnesc și se joacă împreună, povestesc, se laudă cu ce mai este nou, experimentează și visează împreună”, explică muzeograf Petru Ciprian Crișan.

În acest an, tabăra de științe are loc în perioada 20-31 august la Planetariul Baia Mare. Dedicată fiind copiilor cu vârste între 6 și 15 ani. Și organizată în serii a câte patru zile (de marți până vineri). Se va derula într-un spațiu dedicat, în proximitatea expoziției parc în aer liber ”Sistemul Solar”, expoziție 3D unică în România. Ce beneficiază și de un amfiteatru generos pentru povești orbitale. În programul estival de tabără figurează spectacole de planetariu, experimente, investigații, jocuri, orientare după stele, observații cu telescopul.

Cei care au curiozități… stelare și poftă de a se juca cu instrumente științifice sunt invitați așadar la tabăra de vară de la Planetariul Baia Mare. ”Curs intensiv de știință și distracție la finalul căruia participanții primesc diplome și își continuă vacanța purtând noul bagaj de cunoștințe și amintiri plăcute de tabără”, menționează muzeograful.

Pentru întrebări, lămuriri și înscrieri: 004 0362 401 921.

Sursă: Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Tabără de lectură în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.