La Copalnic-Mănăștur a avut loc o tabără de fotografie și patrimoniu cultural. Un proiect al cărui scop este acela de a contribui, prin organizarea de ateliere tematice și sesiuni foto în teren, ”la formarea unei generații mai conștiente de valoarea moștenirii noastre culturale și, de asemenea, să ajute comunitatea locală să conserve și să promoveze elementele patrimoniului cultural specifice Țării Chioarului, la nivel județean și național”, se arată în postarea Direcției Județeane pentru Cultură Maramureș.
Pe parcursul a trei zile, tinerii din tabără au participat la ateliere și workshop-uri având ca subiect cunoașterea elementelor de patrimoniu cultural material și imaterial și a tehnicilor de fotografiere.
Atelierele au fost coordonate de către Laura Mihalca (președinte Asociația ARIPI), dr. Aura Pintea și Florin-Vasile Pop (Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș), dr. Dumitrița Daniela Filip (restaurator Muzeul Național al Unirii Alba Iulia – secția Museikon), Gabriela Filip (muzeograf, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș), Daniel Pop, Vasile Chira, Firicel Grigor, Niculina Comiati, Ionuț Conț, Mirela Badea (studenți și masteranzi ai Facultății de Litere din Baia Mare, domeniul Etnologie – Studii Culturale, coordonator conf. univ. dr. Delia Suiogan), prof. Rodica Mone (președinte ARPF -filiala Maramureș).
Tabăra este un proiect al Asociației ARIPI, finanțat prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul județului a programelor, proiectelor și acțiunilor în domeniul tineret, derulat de Consiliul Județean Maramureș.
Sursă: Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș
CITEȘTE ȘI:
Masterclass de vioară în Valea Vișeului